Nieuws Horeca

Nieuw coronaproof horeca-initiatief: sterrendiner in een verwarmd reuzenrad

Een bijzonder horeca-initiatief in Amsterdam dit najaar: vanaf 13 oktober kun je dineren in het grootste reuzenrad van Nederland, dat voor de RAI wordt geplaatst. Het rad met verwarmde gondels is een initiatief van Smakenrad en Joris Bijdendijk (chef-kok Rijksmuseum), die de sterrendiners op grote hoogte zal verzorgen.

Van onze redactie 8 oktober 2020

Rijksmuseum rad avontuur restaurant

Bram Verleg (Smakenrad) en Joris Bijdendijk (chef-kok Rijksmuseum) voor het Rijksmuseum bij een gondel van het reuzenrad. Foto: Rijksmuseum

In de verwarmde gondels kunnen tot vijf personen van een huishouden samen dineren, wat het reuzenrad volgens de initiatiefnemers tot het perfecte restaurant in coronatijden maakt. Initiatiefnemer Bram Verleg van Smakenrad licht op Misset Horeca toe: ,,Niet de breedte, maar de hoogte in. Een plek waar gasten kunnen genieten van eten en drinken van de bekendste chef van Amsterdam, op de mooiste plek van de stad. En dat volledig covid-proof, want het rad leent zich uitstekend voor een veilige ontvangst van gasten.''

Sterrendiner van Joris Bijdendijk

Overdag verzorgt de organisatie van het Smakenrad het eten en drinken en in de avond neemt chef-kok Joris Bijdendijk het over, die gerechten maakt die ook op de kaart staan bij zijn restaurant in het Rijksmuseum en zijn andere Amsterdamse zaak Wils. Het menu wisselt en daarnaast wordt er gewerkt aan 'exclusieve culinaire avonden'. Ook kunnen bezoekers in het rad terecht voor koffie met gebak, lunch of een borrel. In het weekend is er ontbijt en een high tea.

Lees ook: Rotterdamse ondernemers achter desinfectietunnel teruggefloten: 'Dan maar verkopen in België'

Het Smakenrad staat tot 3 januari 2021 bij de RAI in Amsterdam en is dagelijks tot 22.00 uur geopend. De initiatiefnemers benadrukken dat alle RIVM-richtlijnen in acht worden genomen.

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.