Nieuws Horeca

KHN opgelucht: na twee jaar beperkingen en lockdowns eindelijk weer ruimte voor ondernemen

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) is opgelucht dat het kabinet volgende week de meeste coronamaatregelen loslaat. De brancheorganisatie had er de afgelopen weken al voor gepleit in elk geval snel het testen voor toegang (1G) te schrappen en terug te keren naar het 'oude normaal'. Met de aangekondigde versoepelingen dinsdag, kunnen ondernemers in de horeca zich eindelijk weer storten op waar zij goed in zijn: ondernemen.

Van onze redactie 15 maart 2022

Horeca KHN ondernemen corona maatregelen 1 G QR code testen toegang

Foto: Shutterstock

Meld je nu aan voor de speciale lunch-nieuwsbrief van De Ondernemer, met op doordeweekse dagen het laatste ondernemersnieuws over (ook) de coronamaatregelen. Deze nieuwsbrief heeft ook een virtueel gesproken versie. Aanmelden doe je via deondernemer.nl/nieuwsbrief.

Lees ook: Liveblog coronamaatregelen: 1G per 23 maart van tafel, thuiswerkadvies vervalt per direct

,,Nu het einde van de epidemie in zicht is, kunnen we ons bij het kabinet vol gaan inzetten op het herstel van de horeca. Aan het doorzettingsvermogen en de veerkracht van de mensen in de branche zal het niet liggen", reageert KHN-voorzitter Robèr Willemsen in een verklaring.

In bepaalde horecabranches gelden tot volgende week woensdag nog restricties. Clubs mogen bijvoorbeeld volgens de normale sluitingstijden open, maar daar waar binnen in een ruimte meer dan 500 personen zonder vaste plek aanwezig zijn geldt nog een testplicht (1G). KHN drong afgelopen tijd al bij het kabinet op aan om deze nog bestaande beperkingen los te laten.

KHN-voorzitter Robèr Willemsen.

'Vol inzetten op herstel horeca'

Willemsen denkt dat de komende tijd voor zijn branche vooral in het teken zal staan van het herstel. ,,Er is nog een lange weg te gaan voordat de branche weer op het niveau van voor de coronacrisis zit", benadrukt hij. Volgens KHN kampen de meeste horecaondernemers nog met flinke schulden. Ook is er vaak weinig geld om te investeren en onvoldoende omzet om betalingsachterstanden in te lopen.

KHN komt daarom met de Horeca Herstelnota waarin concrete suggesties staan om de branche te helpen richting duurzaam economisch herstel.

Lees ook: Twee jaar corona: ondernemers staan op en likken hun wonden

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws