Nieuws Horeca

Omzet horeca minder hard gedaald dan na lockdown in maart

In de eerste week van de tweede sluiting is de omzet in de horeca minder hard gedaald dan in maart, zo blijkt uit pinomzetcijfers van ING. Op 15 oktober draaiden horecaondernemers 65 procent minder omzet, aldus de NOS. Na de sluiting in maart was de 85 procent.

Redactie De Ondernemer/Bron: NOS 21 oktober 2020

Omzet horeca daalt minder hard sluiting lockdown bezorging

Een maaltijdbezorger fietst voorbij gesloten terrassen van horecazaken in Amsterdam. Foto: ANP

Horecaondernemers zijn tijdens deze gedeeltelijke lockdown beter voorbereid, wat de positievere cijfers zou verklaren. Uit de cijfers van ING blijkt dat er meer wordt bezorgd en afgehaald bij ondernemers. ,,Ze hebben geleerd van de vorige sluiting en passen sneller hun businessmodel aan", zegt ING-econoom Marten van Garderen aan de NOS. ,,Koffietentjes en pizzeria's die eerst niet bezorgden, pakken deze keer de draad weer makkelijker op."

Lees ook: Rechter oordeelt: horecaondernemers moeten deuren voorlopig gesloten houden

Volgens de econoom zullen de pinomzetten vanaf nu ongeveer gelijk blijven. Hoewel de cijfers in vergelijking met maart meevallen, moet het effect van de sluiting ook nu niet onderschat worden. Ook deze omzetdaling blijft een harde klap voor de horeca, zo zegt hij in het artikel van de NOS.

Horecabezoek vlak voor de gedeeltelijke lockdown

Ook stelt de ING vast dat veel consumenten het er de dag voor de sluiting nog even van namen. Klanten gaven die dag gemiddeld 5 euro meer uit in de horeca dan gewoonlijk.

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.