Nieuws Horeca

Postillion Hotels krijgt door vaccins weer evenementenboekingen: 'Er is vertrouwen'

Praat Erik-Jan Ginjaar niet over perspectief. ,,Lelijk woord,” vindt de algemeen directeur van Postillion Hotels. ,,Zinloos ook. 2021 wordt het jaar dat we ‘back to the future’ gaan; terug naar de toekomst die we op 15 maart 2020 voor ons hadden.” Nu de vaccins er zijn, merkt Ginjaar dat hij met zijn bedrijf weer vooruit kan kijken.

Eldert Kuiken 13 januari 2021

Postillon Ginjaar Corona evenementen

Erik-Jan Ginjaar, de algemeen directeur van Postillion Hotels.

Het bewijs van Ginjaars optimistische visie: het eerste vaccin was nog niet gezet of Postillion, dat in 2020 van honderd medewerkers afscheid had moeten nemen, kreeg boekingen voor september. ,,Vijf evenementen voor ruim honderd personen en een internationaal congres, zonder beperkingen. Er is weer vertrouwen. Het vaccin gaat het land weer opengooien.”

Dat vertrouwen miste Ginjaar tijdens de persconferentie van 12 januari. ,,We verdringen ons om te vertellen wat níet goed is en we weten nu wel wat er níet kan. De zorgen om de Britse variant begrijp ik. Laten we dan nog een paar weken de tanden op elkaar doen. Nog strenger doorpakken met een avondklok of zelfs dagklok. Want met vertrouwen komt de verantwoordelijkheid dat vertrouwen niet te beschamen. Laten we zorgen dat we in september ook echt weer ‘normaal’ kunnen leven.”

Lees ook: Topondernemer Ben Woldring: 'Task Force nodig om politiek te ondersteunen bij vaccinatie'

Dat vergt naleving van de maatregelen en testen. ,,Hoe je ervoor kunt zorgen dat mensen zich aan de maatregelen houden, kan Ginjaar niet beoordelen ,,Handhaven lijkt mij, maar dat zal niet onbeperkt kunnen. Het is te makkelijk om naar Mark Rutte en Hugo de Jonge te kijken. Het gaat erom wat je zelf kunt doen. Ik hou me aan de bezoekregels. Als ik bij iemand langs wil gaan, bel ik even. Als er dan al bezoek is, ga ik niet. Wat ik verder kan doen, is consequent blijven roepen, onder meer op LinkedIn, dat mensen zich aan de maatregelen moeten houden en vertrouwen hebben.”

Proefevenementen

Ginjaar is via branchevereniging CLC-Vecta betrokken bij de proefevenementen die plaats zouden vinden maar nu uitgesteld zijn. ,,Jammer. We moeten testen, testen, testen. Zulke experimenten zouden volgens mij prima kunnen. Er zijn bloedtesten die binnen vijf minuten laten zien of je besmet bent, zij het vast niet honderd procent.”

Een derde hulpmiddel zou de inzet van werkloze mensen uit de evenementenbranche zijn om te helpen bij het testen en vaccineren, zoals topondernemer Ben Woldring voorstelde. ,,Meteen doen”, wat Ginjaar betreft. ,,We hebben nog contact met onze ex-medewerkers en ik kan ze zo bellen.”

''Dé les van deze tijd is voor mij dat we elkaar meer dan ooit live willen ontmoeten. De hele dag achter je pc is niet de toekomst.''

Erik-Jan Ginjaar

Hotelketen ook voorbereid op digitale events

Hoezeer Postillion ook vertrouwen in het vaccin en de toekomst moge hebben, de hotelketen is ook voorbereid op meer digitale events. ,,Evenementen zijn 65 procent van ons aanbod en we hebben verschillende studio’s ingericht. We leren hoe we digitale evenementen verkopen en er is een draaiboek voor als alles digitaal moet. Maar, dé les van deze tijd is voor mij dat we elkaar meer dan ooit live willen ontmoeten. De hele dag achter je pc is niet de toekomst.

Erik-Jan Ginjaar zat in maart 2020 ook in onze videoserie Werkverkeer, precies tijdens het begin van de eerste lockdown. Aan het einde van deze aflevering vertelt hij erover. Kijk de video hier terug:

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.