Nieuws Horeca

De Gieser Wildeman opnieuw onderscheiden met Michelinster: ‘Maar we leven wel in een vreemde tijd’

Voor het zestiende jaar op rij heeft De Gieser Wildeman in Noordeloos een Michelinster van de Franse restaurantgids gekregen. Eigenaar René Tichelaar is opgelucht: ,,Ik ben blij dat ik hem weer heb. Zo’n ster moet je immers elk jaar opnieuw winnen.”

Michiel Straub 13 juni 2022

Gieser wildeman michelinster

De keukenbrigade van De Gieser Wildeman. Uiterst rechts sterrenchef René Tichelaar. Foto: AD/Cor de Kock.

Niet dat de sterrenchef van het restaurant nou echt dacht dat hij de ster zou kwijtraken, maar toch. ,,We leven in een vreemde tijd: Alles staat op scherp. De energieprijzen rijzen de pan uit, er is personeelsschaarste, oorlog in Oekraïne en producten zijn daardoor niet altijd verkrijgbaar. Het is anders dan met corona. Toen wilde je van alles, maar mocht niets. In deze tijd mag je alles, maar kun je niet alles. Dat maakt het ongrijpbaar”, zegt Tichelaar in het AD.

Lees ook: Overzicht Michelinsterren 2022: dit zijn de beste Nederlandse restaurants

Tichelaars bistro viel ook in de prijzen met een zogenoemde Bib Gourmand. Dat is ook een kwalificatie van Michelin; een onderscheidingsteken voor ‘een eetgelegenheid die een prima diregangenmaaltijd serveert onder de 40 euro’. Michelin heeft het zelf over ‘restaurants die bekendstaan om hun generositeit en geweldige prijs-kwaliteitsverhouding’. Onderscheidingen, René Tichelaar is er eigenlijk nooit mee bezig. ,,We richten ons meer op onze gasten dan op het bouwen van een ster.”

Lees ook: Wat restaurant Héron in Utrecht moest doen (en laten) voor een groene Michelinster

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws