Nieuws Horeca

Restaurant Pieters hoort 'via de tamtam' over winnen Michelinster

,,Een bekendmaking zonder feestgedruis, maar daarom niet minder leuk.'' Paula en Pieter de Ronde moesten via de tamtam vernemen dat hun restaurant Pieters in Bergambacht een Michelinster heeft gekregen.

Harrie van Opstal (AD) 29 maart 2021

Restaurant pieters michelin ster 2021

De lockdown is aangegrepen om het restaurant flink op te frissen en van een verse lik verf te voorzien. Foto: AD/Frank de Roo.

De bekendmaking stond vandaag gepland, maar de uitslag lekte uit via de Engelse Michelingids in de Appstore. Met een knipoog zegt Pieter in het AD: ,,Nou, zo hebben we in de horeca onze eigen Ollongren, hè?''

De ondernemers kregen het nieuws niet meteen mee. Pieter: ,,Maar op zaterdagochtend kwam een stroom reacties op gang: appjes, foto's, telefoontjes, van alles. Eerst twijfelde ik. Er wordt tegenwoordig van alles geknipt en geplakt. Maar gaandeweg moesten we het wel geloven. En Michelin maakte het op zeker moment zelf ook bekend."

Lees ook: Dit zijn de winnaars van de Michelinsterren 2021

'Gaaf, maar ook een beetje jammer dat het zo ging'

,,Gaaf hoor!", vindt hij. ,,Maar ook een beetje jammer dat het zó ging. Het liefst wil je zoiets natuurlijk live horen, in de zaal van het DeLaMar theater. Door corona zou het nu online zijn. We hadden de uitnodiging voor de Zoom-bijeenkomst ontvangen. En nu gaat het zo. Maar, wees gerust, we zijn wel net zo blij met die ster."

Paula en Pieter maakten in 2014 een vliegende start. Ze wonnen meteen de Gouden Pollepel van het AD Groene Hart. Corona dwong hen al het vertrouwde los te laten en creatief te zijn. ,,We hebben meteen een take-away opgezet en daarmee is het best goed gegaan."

Onlangs hield het stel een soort voorjaarsschoonmaak. Pieter verklapt: ,,Het restaurant was een beetje veranderd in een magazijn. Dus hebben we alles goed onder handen genomen, geverfd, opgefrist en een nieuwe sfeer gegeven."

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws