Nieuws Horeca

Won Yip sluit ook twee zaken in Amsterdam: 'We zijn hier terug bij af'

Eerder sloot hij al zijn net geopende foodhall in Scheveningen en nu volgen er twee zaken in Amsterdam. De horeca-ondernemingen van Won Yip bij de Dam gaan voorlopig dicht. ,,Vanwege code rood in Amsterdam zijn we hier terug bij af,'' zegt hij op Misset Horeca.

Bron: Misset Horeca | Foto: ANP 8 oktober 2020

Won yip corona sluit zaken anp

Foto: ANP

Yip Fellows op de Dam 11 en Euro Pub op de Dam 7, twee bekende zaken van Won Yip in de hoofdstad, zijn tot nader orde gesloten. Of ook zijn Foodhall in Scheveningen dicht blijft is nog niet zeker. ,,Misschien dat we daar dit weekend weer gaan draaien, mogelijk dat het rendabel is met hulp van maaltijdbezorging," vertelt de horecaondernemer op Misset Horeca.

Corona: Code Rood in Amsterdam

Volgens Yip is het grootste probleem dat toeristen uit onze buurlanden nu wegblijven uit Amsterdam. De zaken sluiten zou de beste manier zijn om kosten te drukken. ,,De Belgen, Engelsen en Duitsers blijven allemaal weg.'' Hij zag zijn omzet bij deze zaken teruglopen met zo’n 85 procent. ,,We zijn hier terug bij af. Het centrum zit door de code rood gewoon in een lockdown met minimale omzet als gevolg.''

Het is een drama voor collega-ondernemers, aldus Yip. ,,Voor mezelf zie ik het als dat ik twee jaar inlever, op 32 jaar succesvol zakendoen.''

Lees ook: Won Yip sluit tijdelijk nieuwe Foodhall Scheveningen: ‘Horeca krijgt wederom geen kans’

Onderzoek ventilatie horeca

Samen met kroegbaas Laurens Meyer, die zijn zaak Moeke in Scheveningen ook al sloot, investeert Yip nu in een wetenschappelijk onderzoek om aan te tonen dat er apparatuur bestaat als toevoeging op de bestaande ventilatiesystemen in de horeca, waardoor een volle bezetting in de horeca toch weer mogelijk moet zijn.

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.