Nieuws Maatregelen

Ook Kapper Sonja mogelijk weer open: 'Blij, maar toch ook twijfels'

Kapper Sonja uit Breda werd landelijk nieuws, met haar openhartige verhaal op deze website en in het AD. Het totaal ontbreken van overheidssteun brak haar op, vertelde ze, zowel financieel als emotioneel. Toen ook zij vernam dat de kappers mogelijk per 2 maart weer open mogen, was ze natuurlijk heel erg blij. Toch heeft ze ook haar twijfels.

Anke Derkse 22 februari 2021

Sonja beteram kapsalon coronacrisis

,,Op 2 maart weer open? Graag! Maar ik zag Zondag met Lubach en denk dan toch ook: is het wel verantwoord? Die Engelse variant is echt nog niet weg en de avondklok wordt ook verlengd. Natuurlijk ben ik ook zo onderhand wel klaar met het virus en wordt mijn humeur er niet vrolijker op,” vertelt Kapper Sonja.

'Een eerste goede stap'

Ze snapt de druk op het kabinet vanuit de samenleving ook, is benieuwd wat de voorwaarden precies zullen zijn, maar vermoed dat dit niet zal afwijken van voor de laatste lockdown. Sonja is er van overtuigd dat er bij de kappers coronaproof gewerkt kan worden. ,,Er moet een weg uit de lockdown gevonden worden en ik denk dat dit een eerste goede stap is die weer wat perspectief biedt voor iedereen. Ik weet als kapper exact wie op welk moment in mijn zaak komt, dat kunnen ze bij de supermarkt niet zeggen”, schetst ze. ,,Ik ben dus echt superblij dat ik straks weer open mag, maar vind het nog best een beetje spannend, gezien de cijfers.”

Lees hier ons eerdere, veelgelezen interview met Kapper Sonja: Ook Kapper Sonja ziet het (bijna) niet meer zitten

Kappersbond Anko: 'Het lichtpuntje waar kappers op zaten te wachten'

Gonny Eussen van branchevereniging Anko is ‘als een malle’ berichtjes uit aan het wisselen, ook al moet ze ook de rijst nog even afgieten. En afwachten of het goede nieuws écht zo goed is als het lijkt, natuurlijk. Maar hoop is er. Na barre tijden is er eindelijk zicht op de opening van de kapperszaken in Nederland. Mogelijk maakt het kabinet dinsdag bekend dat ze vanaf 2 maart weer open mogen. Het nieuws zorgt nu al voor dolblije kappers én klanten.

,,Dit is het lichtpuntje waar kappers op zaten te wachten,” zegt Eussen in het AD, die meteen wat berichten deelt van dolblije kappers. Je moet natuurlijk niet te vroeg juichen, dat weet iedereen. Maar, zegt ook Tanja Kroezen van Tanja's haarmode in Amsterdam: ‘Tot nu toe zijn alle uitgelekte berichten (..) waarheid gebleken. Dus je begrijpt dat mij de vlag al uithangt. Kan niet wachten om al die coronacoupes weer weg te mogen werken!’ En, zegt Maurice Vervoort van Les Artistes en Praede Kappers in Roermond: ‘Mijn ondernemershart krijgt een boost en Nederland k(n)apt meteen op'.

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.