Nieuws Maatregelen

Nijmeegse ondernemer 'helpt Hugo een handje' met eigen boostercampagne

Om de boostercampagne van coronaminister Hugo de Jonge enigszins te ondersteunen, is ondernemer Rosa van den Groenendaal ook begonnen met het uitdelen van boostershots. Kleine kanttekening: haar shots bevatten weliswaar een gezonde cocktail, maar houden de nare gevolgen van corona helaas (nog) niet buiten de deur.

Van onze redactie 24 december 2021

Boosterprik nijmegen foodcafe witwasserij groenendaal

Rosa van den Groenendaal, de vrouw achter de Nijmeegse boostercampagne.

In tegenstelling tot de priklocaties van de GGD staan er bij het Nijmeegse Foodcafé De Witwasserij geen dikke rijen voor de deur. Toch blijken passanten wel gevoelig voor de ‘alternatieve boosterprik’ van Van den Groenendaal. ,,En de meeste mensen die ons volgen op Instagram zijn ook al langs geweest voor een shot. Ze kosten twee euro per stuk, maar in de week tussen kerst en oud en nieuw delen we ze gratis uit. Mensen hebben dit nodig”, verzekert ze lachend.

Luchtige prik-actie in serieuze tijden

Het idee voor de boosterprik van De Witwasserij ontstond vorige week na de persconferentie van demissionair premier Mark Rutte en Hugo de Jonge. ,,De situatie wordt alleen maar erger en daarom moet iedereen een boosterpik gaan halen, zo luidde de boodschap. Als horeca moesten wij de deuren helaas sluiten, maar we hebben nog wel een afhaalloket. Om het allemaal een beetje luchtig te houden, besloten we deze ook te gaan benutten als boosterloket.”

Tussen kerst en oud en nieuw kunnen mensen gratis een boostershot komen halen bij Foodcafé De Witwasserij.

Boostercocktail moet wel gezond blijven

,,Wat er allemaal in onze boostercocktail zit?”, herhaalt Van den Groenendaal de vraag. ,,Gember, appel, sinaasappel, citroen en kurkuma. Dat is een Indiase geelwortel waarvan de smaak met peper controleren. Ik ben ook diëtist, vandaar dat ik deze samenstelling kon maken. Een collega opperde om er ook rum doorheen te doen, maar daar was ik het niet mee eens. Het moet tenslotte wel een gezonde boostercocktail zijn.”

Vanaf vandaag altijd op de hoogte met het laatste nieuws voor ondernemers.

Meld je voor 1 januari a.s. aan en maak kans op een van de vier Amac Giftcards t.w.v. 250 euro!

Ontvang iedere ochtend onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws