Nieuws Maatregelen

Brancheverenigingen: 'Houd tankstations open tijdens avondklok'

Vrachtwagenchauffeurs en andere cruciale beroepsgroepen worden geraakt door de sluiting van tankstations tijdens de avondklok. Voor hen zijn deze faciliteiten langs de snelweg onmisbaar om te kunnen eten, drinken, douchen of naar het toilet te kunnen gaan. BOVAG, TLN, evofenedex, VERN, NOVE en VNPI pleiten daarom voor het openhouden van deze voorzieningen tijdens de avondklok.

Van onze redactie 22 januari 2021

Tankstation avond vrachtwagenchauffeurs

Branche- en ondernemersorganisaties pleiten ervoor dat tankstations tijdens de avondklok open moeten blijven voor vrachtwagenchauffeurs. Foto. Joris Van Gennip

Tankstations mogen ondanks de avondklok voor brandstofverkoop open zijn, maar mogen vanaf 20.45 uur geen levensmiddelen meer verkopen. Dit betekent dat cruciale beroepsgroepen, zoals vrachtwagenchauffeurs, tijdens de avondklok geen drinken en eten meer kunnen kopen.

In een brandbrief aan verschillende ministeries pleiten de branche- en ondernemersorganisaties ervoor om tankstations volledig open te houden voor vrachtwagenchauffeurs en andere cruciale beroepsgroepen.

"Het openhouden van tankstations en toiletten zal niet tot extra drukte leiden, omdat niet-noodzakelijk verkeer tijdens de avondklok verboden is"

Bart van Pagée, woordvoerder Transport en Logistiek Nederland

,,Ondanks de coronacrisis en de avondklok werken veel mensen dag en nacht door, dus moeten zij ook dag en nacht ergens wat kunnen eten of drinken", zegt Bart van Pagée van Transport en Logistiek Nederland. ,,Al die mensen moeten pauze houden en dat doen ze veelal langs de weg. Dan moeten ze bij een tankstation wel iets te eten of drinken kunnen kopen of gebruik kunnen maken toilet of douche."

Lees ook: Nederlands transport naar VK verloopt goed, wel problemen bij Britten

Voorzieningen langs de weg 'onmisbaar' voor vrachtwagenchauffeurs

,,Vrachtwagenchauffeurs zijn onmisbaar voor de bevoorrading van Nederland", vervolgt Pagée. ,,En de voorzieningen langs de weg zijn onmisbaar voor vrachtwagenchauffeurs. Bovendien zal het openhouden van tankstations en toiletten niet tot extra drukte leiden, omdat niet-noodzakelijk verkeer tijdens de avondklok verboden is."

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.