Nieuws Maatregelen

Coalitie wil loonsteun terug als coronamaatregelen langer duren

Als de coronamaatregelen - zoals nu wordt verwacht - langer dan drie weken duren, dan moeten bedrijven volgens de coalitiepartijen ook een beroep kunnen doen op loonsteun van de overheid. VVD, D66, CDA en ChristenUnie bepleiten de terugkeer van de NOW-regeling tijdens een debat over het economisch steunpakket op woensdag, bevestigen partijen na berichtgeving door de NOS.

Van onze redactie 23 november 2021

Loon loonkloof man vrouw salaris

Tot en met de persconferentie verschijnt dagelijks een speciale De Ondernemer-nieuwsbrief met het dan laatste nieuws over de verwachte coronamaatregelen. Deze nieuwsbrief wordt bovendien voorgelezen door een virtuele stem. Aanmelden kan hier: www.deondernemer.nl/nieuwsbrief.

Lees ook: Teruglezen: de persconferentie van 26 november

,,Als deze beperkingen langer gaan duren dan de aangekondigde drie weken, dan is extra steun voor ondernemers nodig", zegt VVD'er Thierry Aartsen. "In dat geval moet de loonsteun terugkomen en uitstel van belasting weer mogelijk worden."

,,We moeten ondernemers helpen", zegt D66-Kamerlid Romke de Jong. ,,Anders gaan gezonde bedrijven die worden getroffen door coronamaatregelen kapot. Dat is niet eerlijk." Ook hij bepleit uitstel van belastingen. Volgens de D66'er kan je 'niet van ondernemers verwachten dat ze belasting terug gaan betalen, terwijl ze tegelijkertijd nieuwe steun moeten aanvragen'.

Lees ook: Kamer wil meer tijd voor wetsvoorstellen 2G in horeca en cultuur

Het kabinet heeft eerder al gezegd dat de loonsubsidie een mogelijkheid is als de 'milde lockdown' langer duurt. "Mocht het tegenvallen, mocht het toch langer duren dan drie weken, dan hebben we in onze achterzak onze instrumenten, waaronder de NOW", zei minister Stef Blok (Economische Zaken) op de dag dat het kabinet de steunregelingen bekendmaakte.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws