Nieuws Maatregelen

Hoe Sunweb en TUI reizigers Oostenrijk tegemoetkomen

Reisorganisaties Sunweb en TUI geven vakantiegangers die worden gedupeerd door de strengere coronaregels in Oostenrijk de kans om hun reis om te boeken. Wie een wintersportvakantie heeft geregeld bij Sunweb krijgt de mogelijkheid voor een omboeking naar alternatieve bestemmingen als Frankrijk of Italië. Topman Mattijs ten Brink zegt dat klanten daarover door het bedrijf zullen worden benaderd.

Van onze redactie 9 november 2021

Wintersport oostenrijk coronaregels

TUI laat weten met reizigers 'mee te denken' als mensen niet op reis kunnen vanwege de nieuwe inreisvoorwaarden in Oostenrijk. Dat kan ook leiden tot een omboeking.

In Oostenrijk is de zogeheten 2G-regel ingevoerd. Dat betekent bijvoorbeeld dat alleen gevaccineerden of mensen die zijn genezen van Covid nog hotels en restaurants in mogen. Ook zijn vaccinatiebewijzen er korter geldig en één prik met het Janssen-vaccin is er straks niet meer voldoende.

Lees ook: Liveblog persconferentie: de coronamaatregelen én reacties

De situatie zorgt volgens Sunweb-baas Ten Brink voor vervelende onzekerheid. Het liefst zou hij zien dat landen hun coronabeleid meer op elkaar afstemmen, maar inmiddels is volgens hem gebleken dat Europa daar niet in slaagt. Hij schat in dat de Oostenrijkse maatregelen uiteindelijk slechts een relatief kleine groep zullen raken. Maar wat de overheden van andere landen komende tijd nog voor coronamaatregelen zullen invoeren, durft hij niet te voorspellen.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws