Nieuws Maatregelen

Ook Corendon begonnen met uitbetalen van vouchers

Corendon is begonnen met het uitbetalen van vakantievouchers. De reisorganisatie, de nummer drie van de Nederlandse reisbranche, moest hier halverwege maart al mee beginnen, maar had toen onvoldoende geld in kas.

Natasja de Groot (AD) 15 april 2021

Corendon en vouchers

De balie van Corendon op Schiphol Foto: EPA

De touroperator moest wachten op het zogeheten voucherfonds. Nu het reisbedrijf een lening uit die pot heeft ontvangen, kan het aan de slag. ,,We zijn begonnen met het uitbetalen en we hopen binnen tien dagen de achterstand weggewerkt te hebben”, zo laat zegsvrouw Audrey Denkelaar van Corendon het AD weten.

Lees ook: D-reizen failliet, ANVR vreest voor domino-effect

Vorig jaar gaven reisorganisaties op grote schaal vouchers uit voor geannuleerde vakanties. De afspraak was dat klanten een jaar na de uitgiftedatum hun geld alsnog op de rekening gestort zouden krijgen. Vorige maand liet Corendon klanten weten dat ze toch nog wat langer geduld moesten hebben. De belangrijkste reden voor de vertraging was dat het voucherfonds er nog niet was. Bij het voucherfonds, bedoeld om faillissementen in de reisbranche te voorkomen, kunnen reisorganisaties een lening afsluiten waarmee ze hun klanten alsnog kunnen terugbetalen.

Voor D-reizen kwam het voucherfonds te laat. Dat werd vorige week failliet verklaard.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws