Nieuws Maatregelen

Voor de laatste keer kan er TVL-steun worden aangevraagd

Ondernemers die in het eerste kwartaal van dit jaar omzetverlies hebben geleden door de coronamaatregelen kunnen vanaf maandag een aanvraag indienen voor de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL). Het onlineloket van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland blijft tot eind maart open.

Van onze redactie 28 februari 2022

Tvl steun corona

Om voor de TVL-subsidie in aanmerking te komen moeten er een omzetverlies van minimaal 30 procent zijn. Foto: Shutterstock

Het is voorlopig de laatste periode waarover de steun wordt uitbetaald omdat de coronamaatregelen inmiddels afgebouwd zijn. Om voor de TVL-subsidie in aanmerking te komen moeten ondernemers een omzetverlies van minimaal 30 procent hebben geleden. Ze kunnen daarbij het eerste kwartaal van 2020 of het eerste kwartaal van 2019 als vergelijkingsbasis gebruiken.

Als ze in aanmerking komen, dan krijgen ze 100 procent van hun vaste lasten vergoed met een maximum van 550.000 euro voor mkb-ondernemingen. Voor grotere bedrijven is dat maximum 600.000 euro. Verder geldt voor een onderneming of groep verbonden ondernemingen nog een limiet van 2,3 miljoen euro aan TVL-steun tijdens de hele coronaperiode.

'Hoewel de coronamaatregelen maar een deel van het eerste kwartaal invloed hebben gehad, hebben ondernemers in bepaalde branches nog wel veel last gehad'

TVL-regeling werd in het voorjaar van 2020 in het leven geroepen

Hoewel de coronamaatregelen maar een deel van het eerste kwartaal invloed hebben gehad, hebben ondernemers in bepaalde branches nog wel veel last gehad. De nachthoreca en de evenementensector kunnen bijvoorbeeld sinds afgelopen weekeinde weer vrijwel volledig open. Ook de overige horeca had nog aanzienlijke last van de beperkingen.

De TVL-regeling werd in het voorjaar van 2020 in het leven geroepen. Eind juni van dat jaar konden de eerste aanvragen worden ingediend.

Lees ook: Ondernemers kregen tot september 31 miljard aan coronasteun

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws