Nieuws Maatregelen

Ceo WE Fashion: 'Elke winkel is essentieel'

Joris Aperghis, ceo van WE Fashion (ruim 200 gesloten winkels in Nederland), haalt in een bericht op LinkedIn uit naar het kabinet. Hij noemt het beleid een schande. 'Niet-essentiële winkels bestaan niet.'

Van onze redactie 22 december 2021

Joris Aperghis in magazijn

Het huidige kabinetsbeleid is een absolute schande. Waar niet gedurfd wordt om te kiezen tusen gevaccineerden en niet-gevaccineerden, trekt ze wel een harde lijn tussen type bedrijven. Met rampzalige gevolgen. Supermarkten kunnen het niet aanslepen, wij staan met legen handen. En anders dan bij de niet-gevaccineerden, is dat niet onze eigen keuze.

Achter elke niet-essentiële winkel staat een persoon. Een gezicht. Een mens. Die iets heel normaals doet. Werken voor zijn centen. Zijn/haar (eventuele) gezin onderhouden. Niet-essentiële winkels bestaan niet.

Lees ook: Retailers verkiezen winkelen op afspraak boven click&collect: 'Klanten willen een advies'

Overheid durft zich niet uit te spreken

In zijn dinsdagavond 21 december geplaatste post op LinkedIN laat de ceo van WE Fashion weten hoe hij denkt over de huidige lockdown van alle niet-essentiële winkels. Ruim 700 mensen hebben de post inmiddels geliked en de reacties stromen binnen. De meeste in de vorm van een steunbetuiging, maar vaak met een verwijzing naar de vergelijking die Aperghis maakt met wel/niet gevaccineerden. Daarop zegt Aperghis:

Waar zeg ik dat de ongevaccineerden de schuld hebben? Ik spreek de overheid aan die zich niet durft uit te spreken door 3G breed en dus ook in winkels in te voeren. Blijkbaar is het gemakkelijker om een hele groep mensen (die achter de zogenaamde niet-essentiële winkels staan) terzijde te schuiven. Ik heb persoonlijk geen enkele voorkeur. Maar als ik door 3G toe te passen mijn winkels kan openen is dat beter voor ons bedrijf en alle 2200 medewerkers en de vele tienduizenden monden die daarnaast door ons worden gevoed.

Lees ook: EZK-minister Blok wil 'op dit moment' niet aan winkelen op afspraak

Gewoon 3G invoeren

Stuurt Aperghis aan op een snelle invoering van winkelen op afspraak, vroegen wij hem? ,,Nee, gewoon 3G invoeren. Je kan prima anderhalve meter afstand houden vanwege de beperking van aantal klanten per winkel. Alle maatregelen werken en het is veilig voor klant en personeel."

Redden wat we redden kunnen

De lockdown van eind 2020 betekende voor WE Fashion ook dat grote hoeveelheden feestkleding niet konden worden verkocht. Ook nu gebeurt dat weer. De oplossing? ,,Redden wat we kunnen: vanaf woensdag wijzen we klanten erop dat ze hun online kerstaankopen niet meer op tijd voor kerst krijgen. Maar wél in de winkel kunnen afhalen na een telefonische bestelling. We gaan zien wat dat nog oplevert. Maar het gros gaat in de sale of slaan we op voor volgend jaar."

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws