Nieuws Maatregelen

FNV: winkels moeten zorgen voor veilige werkomgeving

Winkels moeten meer verantwoordelijkheid nemen voor de veiligheid van hun personeel als ze volgende week weer volledig opengaan. Dat zegt FNV-bestuurder Linda Vermeulen. Vooral bij grote winkelketens is de communicatie tussen personeel en directie vaak niet op orde, volgens de vakbondsvrouw.

Van onze redactie 22 april 2021

Kleding winkel personeel retail

Foto: Shutterstock.

Volgens Vermeulen is het noodzakelijk dat er genoeg medewerkers in de winkel staan. "Het winkelpersoneel heeft nu extra taken, het moet nu bijvoorbeeld ook klanten tellen en hen op de coronaregels wijzen. Discounters zoals de Wibra beknibbelen enorm op de bezetting. Maar in je eentje achter de kassa kan je heel lastig ook nog zorgen dat alles in de winkel veilig verloopt."

De vakbond komt binnenkort met een petitie om winkelmedewerkers te steunen. Volgens Vermeulen is het belangrijk dat er goede afspraken zijn tussen het personeel en de directie over veilig werken. "Veel grote ketens hebben er een potje van gemaakt vorig jaar", zegt Vermeulen. "Vooral tijdens Black Friday en de feestdagen riepen ze met reclames op om massaal te komen shoppen. Dat heeft voor veel drukte gezorgd."

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws