Nieuws Maatregelen

Grapperhaus vindt het prima als kroegen vrijdag tot middernacht open blijven

Minister Ferd Grapperhaus van Justitie vindt het geen punt als cafés vrijdagavond tussen 22.00 uur en middernacht open mogen blijven. Eigenlijk gaat de versoepeling van de coronaregels voor de horeca pas zaterdag in, maar de bewindsman vindt het geen probleem als burgemeesters daar mild mee omgaan.

Van onze redactie 25 juni 2021

Ferd Grapperhaus Trouw anderhalve meter ANP 422179490

Ferd Grapperhaus is coulant voor horeca die vrijdagavond al langer open willen blijven. Foto: ANP

,,We zijn natuurlijk een land waar we af en toe wel eens iets gedogen", zegt Grapperhaus in vakblad MissetHoreca. Daarom heeft hij er alle begrip voor dat de gemeente Rotterdam besloten heeft de regels op dat punt vrijdagavond niet te handhaven. Wel benadrukt hij dat het een ‘lokale beslissing’ is, en die in andere plaatsen anders kan uitvallen.

Lees ook: Stap 4 openingsplan: per 26 juni deze versoepelingen coronamaatregelen

De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb liet donderdag weten dat horecagelegenheden met een nachtontheffing vrijdagavond open mogen blijven. De versoepelingen gaan zaterdag om middernacht in. Dat zou betekenen dat kroegen die tot in de nacht open mogen zijn, om 22.00 uur de deuren voor twee uur zouden moeten sluiten.

Heropening of derde golf?

Naar de 'heropening' van de samenleving is lang uitgekeken, zeker ook met de zomervakantie in het vooruitzicht, maar tegelijk is er ook vrees voor de snel opkomende Delta-variant van het coronavirus. Versoepeling brengt mogelijk grote risico's met zich mee. Een 'summer of love' kan straks zomaar leiden tot een derde coronagolf en het opnieuw invoeren van strengere maatregelen.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws