Nieuws Maatregelen

Mogelijk meer versoepelingen voor horeca die negatieve coronatest verplichten

Horecabedrijven die een recente negatieve coronatest of een vaccinatiebewijs voor gasten verplicht stellen, kunnen in juni mogelijk rekenen op meer versoepelingen dan bedrijven die dit niet doen.

Van onze redactie 17 mei 2021

Terras open amsterdam versoepeling regels horeca ondernemers

Foto: ANP.

Op dit beleid lijkt het kabinet aan te sturen, maakt de Horeca Alliantie op uit een gesprek dat het samenwerkingsverband maandag voerde met demissionair minister Ferd Grapperhaus van Veiligheid en Justitie en demissionair staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken.

,,Restaurants en cafés die hun gasten vragen om een recente sneltest, zouden dan mogelijk meer mensen en gezelschappen mogen toelaten’’, legt Frans van Rooij van de Horeca Alliantie in het AD uit. Hij voert het woord namens de samenwerking van de Vereniging Chinese-Aziatische Horeca Ondernemers (VCHO), de Vereniging Professionele Frituurders (ProFri) en het Nederlands Horeca Gilde (NHG).

Lees ook: Teruglezen: 'Eerste dag versoepelingen prima verlopen'

Hoewel brancheorganisatie Koninklijke Horeca Nederland (KHN) het voorstel in kwestie eerder 'onbespreekbaar' noemde, neemt de Horeca Alliantie het idee naar eigen zeggen wel serieus. Van Rooij benadrukt dat ondernemers niet verplicht zijn om gasten naar zo'n test te vragen.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws