Nieuws Maatregelen

INretail: maandag kort geding én start petitie winkels veilig open

INretail is een petitie gestart om de boodschap kracht bij te zetten dat winkels veilig open kunnen. De brancheorganisatie wil meer dan honderdduizend handtekeningen verzamelen en roept op om via de petitie www.retailmoetopen.petities.nl te ondertekenen. Maandagochtend om 10 uur dient hierover bovendien het kort geding tegen de Staat.

Van onze redactie 5 maart 2021

Laatste update: 7 maart 2021 11:50

Winkelstraat corona horeca anderhalvemeter

Archieffoto ANP.

Lees ook: Teruglezen: de persconferentie van 8 maart

,,Winkels zijn de grootste werkgever in dorps- en stadscentra, maar missen nu iedere week 700 miljoen euro omzet. Daardoor staat de toekomst van duizenden winkels in wijken, dorpen en steden op het spel. Voor INretail de reden om met de petitie het belang van winkels extra onder de aandacht te brengen bij een groot publiek,” aldus Meerman.

Maandag kort geding INretail

INretail eist via de rechter de heropening van winkels, het kort geding is maandagochtend 8 maart om 10 uur. ,,Het kan volgens de eigen routekaart van de overheid en het kan veilig. Het is economisch onverantwoord nog langer te wachten. Ook in het buitenland zijn winkels weer open. De sluiting was een extra verzwarende maatregel bij het scenario ‘zeer ernstig’ en is nu disproportioneel', aldus de brancheorganisatie. Via deze link lees je het gehele artikel hierover.

De blog van INretail-voorzitter Jan Meerman: 'Ze weten niet wat ze ondernemers aandoen. Ik snap het als winkels open gaan'

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.