Nieuws Maatregelen

INretail tevreden over eerste winkeldag na versoepelingen

De eerste dag dat winkels zonder afspraak klanten mogen ontvangen, is soepel verlopen. Een eigen rondgang langs diverse typen winkelgebieden en winkelconcepten maakt volgens INretail duidelijk dat woensdag 28 april overal voorzorgsmaatregelen zijn getroffen om consumenten een veilige koopbeleving te bezorgen.

Van onze redactie 29 april 2021

Lijnbaan Rotterdam winkelen versoepelingen

Winkelende mensen woensdag 28 april op de Lijnbaan in Rotterdam. Foto: ANP

,,De veiligheid staat voorop. De enorme toeloop in een aantal plaatsen met Koningsdag lijkt zowel voor consumenten als ook ondernemers een goede waarschuwing te zijn geweest'', aldus een woordvoerder van INretail.

,,In wijkwinkels, in dorpsstraten en stadscentra hebben ondernemers volgens het protocol verantwoord winkelmaatregelen genomen, zodat klanten veilig kunnen winkelen. De mensen zijn blij dat ze weer spontaan een winkel kunnen binnengaan. Ondernemers zijn tevreden dat het kopen op afspraak als hindernis is weggenomen en maken van veiligheid in hun winkel prioriteit.”

''Er komt een samenwerking met Q-Park die tot de helft goedkoper parkeren in de ochtenduren aanbiedt in parkeergarages in twaalf steden''

INretail

Boven: weer snuffelen tussen de kleding bij een C&A in Hilversum. Foto: ANP

'In geen enkel winkelgebied alarmsignalen afgegaan'

Nederland kent 2.500 winkelgebieden en nergens zijn alarmsignalen afgegaan. Waar drukte in potentie te verwachten was, zijn goede voorzorgsmaatregelen getroffen, benadrukt de retailorganisatie. ,,Bij een aantal landelijk bekende formules was sprake van rijvorming en dat werd door medewerkers en met hulpmiddelen als stickers, linten of dranghekken in goede banen geleid. Het overall beeld geeft een erg positieve indruk.”

Lees ook: De Bijenkorf gaat door met winkelen op afspraak: 'Klanten waarderen het'

INretail: 'Winkel in ochtenden en begin van de week'

INretail roept consumenten op bewust te kiezen voor koopmomenten op de doorgaans rustiger tijdstippen. ,,Denk dan bijvoorbeeld aan de ochtenden en het begin van de week. Zo lukt het om drukte te voorkomen en winkelen voor iedereen op een veilige manier mogelijk te maken. Zo kunnen als samenleving de pandemie bestrijden en tegelijk veilig winkelen mogelijk maken.”

Woensdag werd ook een samenwerking met Q-Park bekend gemaakt die tot de helft goedkoper parkeren in de ochtenduren aanbiedt in parkeergarages in twaalf steden, waaronder in de vier grootste plaatsen in ons land.

Lees ook: Grotere terrassen en warenmarkten; het wordt dringen op de pleinen

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws