Nieuws Maatregelen

Kapper knipt in historische kerk om aan grote vraag te voldoen: ‘Unieke ervaring’

Na een sluiting van elf weken mogen de kappers hun scharen weer oppakken. Omdat de reguliere stoelen al snel voor meerdere dagen waren volgeboekt, heeft Dierking Coiffures uit Arnhem besloten een tijdelijke extra locatie te openen. In een bijna honderd jaar oud kerkgebouw.

Linda Pol (AD) 3 maart 2021

Kapper open afspraak maken kerk arnhem def2

Kapper Michelle Bax van Dierking kappers knipt in de verbouwde kerk. Foto: Erik van 't Hullenaar

Dierking Coiffures heeft vestigingen in Arnhem en Zevenaar. Met de opening van de kapperszaken in het vooruitzicht stroomden de agenda's van beide zaken de afgelopen tijd vol, vertelt Michelle Bax in het AD.

Extra locatie kapsalon vanwege avondklok

Bax is leidinggevende van het Arnhemse filiaal. ,,Omdat ’s avonds langer doorwerken door de avondklok niet mogelijk is, besloten we met een pop-up locatie extra knipmogelijkheid te creëren.”

’t Gulden Hart leek al snel een goede optie. Het gebouw was vroeger een kerk, maar fungeert sinds twee jaar als gezondheidscentrum. ,,De locatie is perfect omdat het op loopafstand van ons Arnhemse filiaal zit. Daarbij is het een prachtige plek. De contouren van het kerkgebouw zijn grotendeels in tact gelaten.”

Lees ook: Ook Kapper Sonja mogelijk weer open: 'Blij, maar toch ook twijfels'

Op de eerste verdieping van het gebouw is een klein hoekje voor de kapsalon ingericht. ,,We hebben spiegels opgehangen en kappersstoelen op anderhalve meter van elkaar geplaatst. Het regelen van bijvoorbeeld wasbakken bleek lastiger. Daardoor zijn kleurbehandelingen niet mogelijk.”

Kapper hele maand volgeboekt

De kappers van Dierking zijn blij weer aan de slag te kunnen. Dat is maar goed, want deze maand is er geen plek meer bij de kapsalon. Volgens Bax is de pop-up salon al een aardig succes. ,,Een aantal klanten heeft al gevraagd zijn of haar afspraak naar de kerk te verplaatsen. Mensen vinden het een unieke ervaring hier geknipt te worden.”

Hoelang de pop-up locatie blijft, weet Bax nog niet. ,,In eerste instantie was het plan twee weken. Maar nu de twee dagen daarna ook helemaal volgeboekt zijn, bestaat de kans dat we het verder verlengen.”

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.