Nieuws Maatregelen

Zo vraag je de TVL-regeling voor vierde kwartaal aan

Mkb-ondernemers kunnen zich vanaf woensdag melden voor extra steun om de coronacrisis te doorstaan. Het ministerie van Economische Zaken maakte bekend dat de zogeheten TVL-regeling voor vaste lasten in het vierde kwartaal is opengesteld.

Van onze redactie 24 november 2020

TOZO regeling geld corona crisis

Het kabinet maakte eind oktober bekend dat het in totaal een half miljard euro extra uittrekt voor steun aan door de coronacrisis getroffen bedrijven. Er komt een aantal nieuwe regelingen bij, met name voor de horeca en de evenementenbranche. Voor de uitvoering van de Tegemoetkoming Vaste Lasten mkb (TVL) heeft het kabinet 833 miljoen euro uitgetrokken.

Bedrijven kunnen afhankelijk van de omvang van het bedrijf, de hoogte van de vaste lasten en het omzetverlies een tegemoetkoming in het slotkwartaal van 2020 krijgen tot een maximum van 90.000 euro. Eet- en drinkgelegenheden kunnen daarbovenop eenmalig subsidie aanvragen ter compensatie van de voorraden die zij niet meer kunnen gebruiken, en de kosten die zij tevergeefs hebben gemaakt om coronaproof open te kunnen blijven. Dit gaat volgens het ministerie van Economische Zaken (EZ) om gemiddeld 2500 euro per bedrijf.

Voorwaarden aanvraag TVL-regeling

De TVL-regeling voor het vierde kwartaal staat open voor alle sectoren, dus ook voor ondernemers die indirect door de coronabeperkingen worden getroffen zoals toeleveranciers, de transportsector en de voedingstuinbouw. Voorwaarde is dat de crisis heeft gezorgd voor minstens 30 procent minder omzet. Het aandeel vaste lasten is minimaal 3000 euro.

De eerste aanvraagperiode van de TVL sloot 30 oktober. Er is volgens ministerie van Economische Zaken op dit moment 538 miljoen euro uitgekeerd aan 47.416 ondernemers. Circa 1200 aanvragen zijn nog in behandeling.

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.