Nieuws Maatregelen

Eindelijk was hij ondernemer, maar zijn sportschool moest na één dag sluiten

Twintig jaar lang droomde Wouter Troost ervan om een eigen sportschool te hebben. Maandagochtend 14 december ging de droom van de 39-jarige ondernemer in vervulling, toen de papieren werden ondertekend voor de overname van sportschool Anytime Fitness. Een uur later was het trotse gevoel alweer verdwenen.

Wil de Jong (AD) 27 december 2020

Wouter Troost sportschool corona hoogerheide

Wouter Troost is sinds deze maand eigenaar van 24/7-fitnesszaak Anytime. Foto: Tonny Presser

,,In de nieuwsmedia lekte uit dat er een totale lockdown aan zat te komen die op middennacht inging, waarbij ook de sportscholen de deuren moesten sluiten", vertelt Troost in het AD. ,,Normaal zou ik de komende weken gebruiken om alle leden in de club en de mensen op de straat op de hoogte brengen van het heugelijke nieuws dat ik de nieuwe eigenaar ben. Door de lockdown viel dit in het water.”

Hij verwachtte al wel dat er strengere coronamaatregelen aan zaten te komen, maar niet dat de sportscholen moesten sluiten. ,,De klap was hard, maar ik ga niet bij de pakken neerzitten.”

Digitaal les en een groepsapp

Toch heeft hij begrip voor de totale lockdown. ,,Aanmodderen heeft geen zin. Nu even een week of vijf doorzetten en allemaal de coronamaatregelen opvolgen, dan dalen hopelijk de besmettingen, en kunnen de sportscholen snel weer open.”

Troost zit niet stil. ,,Ik geef nu digitaal les en ook is er een groepsapp waar ik de leden van de sportschool tips geef hoe ze thuis kunnen trainen.”

''Niemand roept dat hij of zij een gedeelte van de contributie terug wil hebben. Allemaal hopen ze dat ze eind januari hier weer terecht kunnen''

Wouter Troost, eigenaar 24/7-fitnesszaak Anytime

Hartverwarmende reacties leden sportschool

Hij vindt het hartverwarmend dat de 1.100 leden van de sportschool niet moeilijk doen over de jaarcontributie. ,,Niemand roept dat hij of zij een gedeelte van de contributie terug wil hebben. Allemaal hopen ze dat ze eind januari hier weer terecht kunnen voor hun trainingen en voor een gezellig praatje. Toch zoek ik naar een manier om ze te compenseren.”

Anytime Fitness opende in 2014 de sportschool in Hoogerheide en Troost was een van de eersten die lid werd. ,,Een fantastische sportschool met leden die als het ware een grote familie vormen. Geen club met kleerkasten van kerels, maar jongeren en ouderen door elkaar die op een gezonde manier aan hun conditie willen werken."

Lees ook: Rijk in de lockdown: dit is het verhaal van een kleine, getroffen ondernemer

Werkzaam in de retail

Troost was altijd werkzaam in de retail bij verschillende grote winkelketens. ,,Leuk werk, maar de droom om ondernemer te worden, en dan in het bijzonder eigenaar van een sportschool, bleef altijd aanwezig.”

,,Toen de vorige eigenaar Pim Bruins aan de leden de mededeling deed dat hij de sportschool ging verlaten, heb ik meteen laten weten dat ik de sportschool over wilde nemen en dat is gelukt. De leden vonden het prachtig dat ik de nieuwe eigenaar zou worden, omdat ik voor hen een bekend gezicht ben.”

Lees ook: Hoe Stefana Boot (Rdam Gym) zich met haar sportschool door de crisis slaat

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.