Nieuws Maatregelen

Laatste kans ondernemers voor aanvraag loonsteun NOW

Voor ondernemers sluit donderdag de aanvraagperiode voor de zesde ronde van de loonsteun van de overheid om de coronacrisis door te komen. Om in aanmerking te komen voor deze laatste periode van de loonsteun, de NOW-regeling, moeten ondernemers minimaal 20 procent omzetverlies aantonen in de periode juli tot en met september.

Van onze redactie 30 september 2021

Zesde ronde now steun inschrijving 1 oktober

De generieke steunmaatregelen stoppen per 1 oktober.

Uitkeringsinstantie UWV, die de aanvragen verwerkt, meldde eerder dat het aantal steunaanvragen op het laagste niveau ligt sinds het begin van de crisis. De meeste van de toegekende NOW-aanvragen gaan in deze zesde steunperiode naar de horeca en de catering, de zwaarst getroffen sectoren tijdens de pandemie.

Lees ook: Eén op de tien zzp-ondernemers overweegt lening zodra coronasteun stopt

Werkgevers kunnen over juli tot en met september maar maximaal 80 procent omzetverlies opgeven bij hun aanvraag. Dan wordt 80 procent van de loonkosten gecompenseerd. In de vorige periode, van april tot en met juni, lag dit percentage nog op 85. Eerder was het 100 procent, maar de regeling is gaandeweg versoberd, waardoor ondernemers minder vergoed krijgen dan in eerdere periodes. De generieke steunmaatregelen stoppen per 1 oktober.

Er zijn nog wel gesprekken in de Tweede Kamer over het doorgaan van de steunmaatregelen na 1 oktober voor niet-nachthoreca. Over die ontwikkelingen lees je hier meer.

Mis vanaf nu geen ondernemersnieuws meer, schrijf je in voor onze dagelijkse update. In 2 minuten tijd ben jij weer op de hoogte.

Ontvang iedere ochtend onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws