Nieuws Maatregelen

Burgemeesters grote steden doen opnieuw oproep terrassen te openen

De vier grote steden doen opnieuw "een dringend appel" op het kabinet om de terrassen en andere buitenruimten te heropenen. Dat hebben de burgemeesters van Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht laten weten.

Van onze redactie 12 april 2021

Horeca dicht leeg terras

Foto: ANP.

Het is de tweede keer dat de vier burgemeesters een gezamenlijke oproep doen die tegen het landelijke coronabeleid ingaat. Op 3 april steunden burgemeesters Ahmed Aboutaleb (Rotterdam), Sharon Dijksma (Utrecht) en Jan van Zanen (Den Haag) het verzoek van burgemeester Femke Halsema (Amsterdam) om de terrassen en andere buitenruimtes op een verantwoorde manier te heropenen.

En dit was de oproep begin deze maand: Burgemeesters: 'Terrassen op verantwoorde manier open'

De burgemeesters lichten zondag hun herhaaldelijke oproep toe: "In de dichtbevolkte gebieden hebben inwoners de buitenruimten hard nodig. Zij eigenen zich deze ook toe als het weer beter wordt. Daarmee wordt de handhaving onhaalbaar en komt het lokale gezag ongewild tegenover zijn eigen inwoners te staan."

De vier steden zeggen dat een "beheerste openstelling van de buitenruimten" juist noodzakelijk is om besmettingen te voorkomen, omdat hiermee ongeregelde samenkomsten tegen worden gegaan. Ook is het nodig voor "de geloofwaardigheid van het coronabeleid".

Zondag maakte het kabinet bekend dat geplande versoepelingen van de coronamaatregelen, waaronder het openen van terrassen, in ieder geval een week worden opgeschoven naar 28 april.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws