Nieuws Maatregelen

Horeca meldt schrappen kerstborrels en bedrijfsfeesten

Bedrijfsfeesten en kerstborrels worden de laatste tijd steeds vaker afgezegd, merken horecaondernemers. Koninklijke Horeca Nederland (KHN) zegt 'een zorgelijke trend' waar te nemen, zonder exacte aantallen te noemen.

Van onze redactie 27 oktober 2021

Feest party nachthoreca disco

Foto: Shutterstock.

Maandag, dinsdag en woensdag verschijnt er vanwege de aanstaande persconferentie een speciale De Ondernemer-nieuwsbrief met het dan laatste nieuws over de coronamaatregelen. Deze nieuwsbrief wordt bovendien voorgelezen door een virtuele stem. Aanmelden kan hier: www.deondernemer.nl/nieuwsbrief

VOLG HIER DE LIVEBLOG: Teruglezen: de persconferentie van 2 november

De afmeldingen van bedrijven komen in aanloop naar de feestdagen en op het moment dat de besmettingscijfers weer snel oplopen. Volgens KHN worden de borrels en partijen afgezegd 'vanwege de maatschappelijke gevoeligheid' rond onder meer het coronatoegangsbewijs (CTB) dat nodig is om de horeca binnen te komen.

Het coronatoegangsbewijs zorgt er ook nu al voor 'dat in sommige gevallen gasten wegblijven omdat ze een coronapas moeten kunnen tonen of omdat ze het te veel gedoe vinden', laat een woordvoerder weten. 'Of dat groepsreserveringen in restaurants worden afgezegd omdat er bijvoorbeeld een of twee mensen niet mee kunnen.'

Veel vragen bij horecaondernemers

De woordvoerder zegt verder dat bij horecaondernemers veel vragen binnenkomen over de mogelijkheden tijdens oud en nieuw, omdat de horeca vooralsnog om 00.00 uur gesloten moet zijn.

Die verplichte sluitingstijd ziet KHN het liefst verdwijnen. Ruim een derde van de horecabedrijven ondervindt last van die maatregel en bij de zogenoemde natte horeca, zoals kroegen, is dat bijna 60 procent. Een goed alternatief is wat de woordvoerder betreft om na 00.00 uur enkel de inloop te verbieden, "zodat na die tijd geen nieuwe gasten de horecagelegenheid meer in mogen".

Lees ook: Oproep KHN aan kabinet: laat 12 uur-regel los en richt je op huisfeestjes

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws