Nieuws Maatregelen

Alkmaarse horecaondernemer Kat verwacht vandaag positief gelekt nieuws

Horecaondernemer Edwin Kat van Proeflokaal De Boom verwacht dat er vandaag informatie wordt gelekt over versoepelde maatregelen binnen zijn branche. Afgelopen woensdag vertelde hij op De Ondernemer over het ultimatum dat Werkgroep Horeca Alkmaar het kabinet stelde. Samen met ruim vijftig horecaondernemers eist hij perspectief. En wel deze week. Iets dat er volgens hem lijkt te komen. ,,Onze burgemeester Anja Schouten verzekerde mij dat ons verhaal bij de juiste mensen terecht is gekomen. En dan bedoel ik het ministerie. Ja, ik verwacht positief nieuws."

Robbert Daalder 21 januari 2022

Horeca edwin kat alkmaar

Edwin Kat, eigenaar Proeflokaal De Boom in Alkmaar. Foto: Proeflokaal De Boom

Op doordeweekse dagen verschijnt een speciale De Ondernemer-nieuwsbrief met het dan laatste nieuws over onder meer de coronamaatregelen. Deze nieuwsbrief wordt bovendien voorgelezen door een virtuele stem. Aanmelden kan hier: www.deondernemer.nl/nieuwsbrief.

Na elke persconferentie is er via deze website en New Business Radio het live radioprogramma 'Na Rutte en Kuipers' te beluisteren en te bekijken.

Lees ook: Persconferentie Rutte-Kuipers 25 januari: wat houden de versoepelingen precies in?

Er valt een voorzichtige hoop in de stem van Kat waar te nemen wanneer hij vertelt over de laatste ontwikkelingen omtrent de mogelijke versoepelingen in de horeca. Inderdaad, er is nog niets zeker, er staat nog niets zwart op wit en voorlopig moet hij eerst nog afwachten wat het veiligheidsberaad van vanmiddag daadwerkelijk oplevert. Dit begint om 15 uur. Aanvankelijk zou dit beraad gisteren plaatsvinden, maar omdat justitieminister Dilan Yeşilgöz er niet bij kon zijn, werd deze verplaatst.

Kat verwacht dat de kogel dinsdag na de persconferentie door de kerk is

,,En dat is volgens burgemeester Schouten een goed teken”, zegt Kat. ,,Het is een teken van betrokkenheid en ons verhaal zal haar opnieuw ter oren komen. Ik hoop dat Schouten ons na het beraad iets kan en mag vertellen over de mogelijke vorderingen. Of we genoegen nemen met gelekte berichten? Ja, omdat alleen dat al perspectief biedt. We weten inmiddels allemaal dat gelekte informatie negen van de tien keer juiste informatie is. Dinsdag is er een nieuwe persconferentie en ik verwacht dat de kogel daarna door de kerk is. Dan is er een perspectief. En het maakt ons daarbij niet uit of we dan we de 29ste open mogen of enkele dagen daarna.”

Lees ook: Alkmaarse horeca stelt kabinet ultimatum: 'Het is KHN niet gelukt, nu komen we zelf in actie'

Vergelijkbare horeca-initiatieven in Eindhoven en Breda

Het ultimatum van de Alkmaarse horecaondernemers is volgens Kat niet de enige vorm van actie richting het kabinet. ,,We hebben vanuit het hele land reacties op het verhaal van woensdag ontvangen. We zien ook dat de onderlinge banden tussen grote steden sterker wordt en ik weet dat er in Breda en Eindhoven vergelijkbare initiatieven zijn ontstaan."

,,Er wordt momenteel hard met de vuist op tafel geslagen om de horeca op zeer korte termijn open te krijgen", vervolgt de strijdbare Alkmaarder. ,,Wat we doen als de berichtgeving vandaag of morgen toch tegenvalt? Dan gaan we met de burgemeester in gesprek over de manier waarop we volgende week op eigen initiatief open gaan. Ik wil benadrukken dat we dit, net zoals afgelopen zaterdag, op een positieve manier zullen aanpakken.”

Om protestacties op eigen initiatief te voorkomen, stuurde Werkroep Horeca Alkmaar eerder bovenstaand bericht uit richting de aangesloten horecaondernemers.

Vanaf vandaag altijd op de hoogte met het laatste nieuws voor ondernemers. Rond lunchtijd in je mailbox!

Ontvang iedere ochtend onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws