Nieuws Maatregelen

Veiligheidsberaad wil dezelfde sluitingstijd voor alle sectoren

De burgemeesters in het Veiligheidsberaad adviseren het kabinet om bij het versoepelen van de coronamaatregelen voor alle sectoren dezelfde sluitingstijd aan te houden.

Van onze redactie 25 januari 2022

Klok 10 22 uur

Afbeelding: Shutterstock.

,,Hanteer één tijdstip, dat maakt het duidelijk en makkelijker communiceren", stelt voorzitter Hubert Bruls, de burgemeester van Nijmegen. Bij wisselende eindtijden krijg je volgens hem altijd discussie.

In het OMT-advies staat dat horeca en andere sectoren om 20.00 uur dicht moeten. De burgemeesters vinden dit advies te star. ,,Het mag ruimer dan dat", zegt Bruls. Hoe laat zij willen dat de horeca, bioscopen of culturele sector moeten sluiten, vertelt hij niet.

Lees ook: Hoogleraar: OMT-advies avondsluiting horeca onvoldoende wetenschappelijk onderbouwd

Dinsdag besluit het kabinet namelijk over de versoepelingen. ,,Dan wegen wij alle adviezen tegen elkaar af en kijken wij hoeveel ruimte we kunnen geven", zei minister Dilan Yeşilgöz van Justitie en Veiligheid maandagavond in Utrecht. De besmettingscijfers stijgen hard. ,,De druk op de ziekenhuizen is niet weg."

Lees ook: 'OMT kan niet onderbouwen waarom horeca niet tot 22.00 uur open kan'

KHN over opening tot 22.00 uur: 'Hier hebben we voor gestreden'

Dat horecazaken binnenkort weer tot 22.00 uur open mogen is goed nieuws, vindt de sector. ,,Dit is precies waar we de afgelopen dagen voor gestreden hebben", aldus voorzitter Robèr Willemsen van Koninklijke Horeca Nederland (KHN). ,,We zijn blij dat het nieuwe kabinet voortvarend doorgaat met versoepelen." De afgelopen periode werd het verzet vanuit de horecasector tegen de lockdown steeds groter. Dat uitte zich anderhalve week geleden in een protestdag van de sector waarbij cafés en restaurants veelal met goedkeuring van burgemeesters de deuren openden.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws