Nieuws Maatregelen

Cristel van de Ven (VZN): 'Dit corona jojo-beleid raakt zelfstandig ondernemers hard'

'Het kabinet is al bijna een jaar demissionair. Het neemt al tien maanden geen grote besluiten. Dat breekt zelfstandig ondernemers nu op.' Cristel van de Ven, voorzitter van de Vereniging Zelfstandigen Nederland (VZN), reageert op de uitgelekte coronamaatregelen.

Van onze redactie 12 november 2021

Cristel van de ven zelfstandigen nederland vzn

Dagelijks verschijnt rond lunchtijd een speciale, digitale De Ondernemer-nieuwsbrief met het dan laatste nieuws over de verwachte coronamaatregelen. Deze nieuwsbrief wordt bovendien voorgelezen door een virtuele stem. Aanmelden kan hier: www.deondernemer.nl/nieuwsbrief.

VOLG HIER HET LAATSTE NIEUWS; Liveblog persconferentie: de coronamaatregelen én reacties

,,Nederland heeft een te beperkte IC-capaciteit om de aanwas van coronapatiënten te kunnen bolwerken. Het demissionaire kabinet draait in de coronamaatregelen steeds aan dezelfde twee knoppen: burgers en ondernemers. Zij moeten hun werkwijzen en gedrag aanpassen om het virus keer op keer in te dammen", verduidelijkt Cristel van de Ven, voorzitter van VZN.

"Investeren in de zorg om de IC-capaciteit te verhogen. Dat levert echt een uitweg op uit deze coronacrisis. Die stap wordt niet gezet"

,,Natuurlijk begrijpen de meesten dat iedereen zijn of haar steentje moet bijdragen om deze ongekende pandemie het hoofd te bieden. Maar het demissionair kabinet verzuimt om te draaien aan de knop die men zelf het meeste in de hand heeft: investeren in de zorg om de IC-capaciteit te verhogen. Dat levert echt een uitweg op uit deze coronacrisis. Die stap wordt niet gezet. Daardoor zitten we nu wederom in een volgende episode van het Nederlandse corona-jojo-beleid."

Lees ook: KHN-directeur Beljaarts: 'Begrijpelijk als horeca sluiting om 19 uur negeert'

,,Zelfstandig ondernemers in de getroffen sectoren moeten opnieuw de broekriem aantrekken. Maar er valt nog helemaal niks aan te trekken, want er is geen vet op de botten. Het virus is nog niet weg, maar de buffers van de getroffen zelfstandigen zijn nog niet terug”.

VZN roept het kabinet op om opnieuw te kijken naar steunmaatregelen voor deze groep ondernemers. Van de Ven: ,,Compenseer hen in omzetverlies, en gebruik daarbij geen drempelwaarden”.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws