Nieuws Maatregelen

'Zomaar' een zaterdag in januari in Den Bosch

Zomaar een zaterdag in Den Bosch. Alhoewel, zomaar... Verschillende horecaondernemers openen hun deuren, bij wijze van protest, zie de foto's hieronder, omdat ze van het kabinet voorlopig dicht moeten blijven vanwege de huidige coronamaatregelen.

Van onze redactie 15 januari 2022

Horeca toch open lockdown 7

Op doordeweekse dagen verschijnt een speciale De Ondernemer-nieuwsbrief met het dan laatste nieuws over onder meer de coronamaatregelen. Deze nieuwsbrief wordt bovendien voorgelezen door een virtuele stem. Aanmelden kan hier: www.deondernemer.nl/nieuwsbrief.

VOLG HIER ONZE LIVEBLOG OVER DE CORONAMAATREGELEN: Persconferentie Rutte-Kuipers 25 januari: wat houden de versoepelingen precies in?

DELFT

Geen boetes, maar een gesprek met de Delftse burgemeester Marja van Bijsterveldt voor de horeca-ondernemers die vandaag illegaal opengingen. ,,Een moment om te ventileren.” Lees hier het hele verhaal.

UTRECHT

Alle horecazaken die zaterdag in Utrecht open waren, hebben voor 15.00 uur toch de deuren gesloten. Ordehandhavers hadden restaurant Sanju Ramen, de laatste die open was, meerdere malen op last van de burgemeester verzocht om dicht te gaan. De eigenaren werden om 15.30 uur gebeld door burgemeester Sharon Dijksma zelf. ,,Na een goed gesprek hebben we besloten om 16.00 uur dicht te gaan", vertelde mede-eigenaar Mohammad Kashani. ,,Ons statement is gemaakt."

In het gesprek zei Dijksma tegen de eigenaren begrip te hebben voor de horecaondernemers in Utrecht. Ze beloofde dat ze zich zal inzetten om hun situatie te verbeteren, maar vroeg de eigenaren ook met klem hun zaak te sluiten nu hun boodschap duidelijk is. Kashani gaf hieraan gehoor. Hij is blij dat hij zijn stem heeft kunnen laten horen. ,,We hopen dat de lockdown bijna ten einde is."

ROTTERDAM

Als een van de weinige horecazaken in Rotterdam ging de Engelse pub Dutch Dukes zaterdag rond het middaguur open. Eigenaar Frank Roolaart wilde zo een ‘signaal afgeven aan Den Haag’ en onderstrepen dat ook voor de horeca een eind aan de lockdown moet komen. Het feest duurde tweeënhalf uur, en toen ging de zaak op last van een groepje boa’s alweer dicht. Lees hier het verhaal.

UDEN

,,Als mensen ergens veilig kunnen zitten, is het in de horeca”, zegt Boy Croonen van lunchroom Mickers 2.0 in Uden. Natuurlijk gaat hij vandaag open. Al is het maar uit protest. Alles is meegenomen. Mensen staan te popelen om weer binnen te kunnen constateert hij. Om 11.30 uur stond de eerste klant al op de stoep. Rond het middaguur zit zijn zaak zo goed als vol. ,,We checken de QR-code, hebben een mondkapje op en houden afstand. Dat deden we trouwens allemaal al”, aldus Croonen. ,,De horeca is elke keer het haasje.’’

HET GROENE HART

Eigenlijk mag het niet. Toch openen horecagelegenheden in het Groene Hart uit protest tegen het coronabeleid vandaag massaal de deuren. Wie langskomt kan rekenen op een gratis bakkie koffie. ,,We zijn het zat. Dit loopt volledig uit de hand'', klinkt het.

Luister mee naar horecaondernemer Won Yip, die direct na de persconferentie reageerde in onze radio-uitzending 'Na Rutte en Kuipers': Won Yip: 'Tijd van praten is voorbij, er moet actie komen'

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws