Nieuws Maatregelen

PZO: 'Voor zelfstandigen weinig aandacht in steunpakketten'

De nieuwe lockdown is opnieuw een klap voor de getroffen ondernemers. ,,Je kunt niet telkens dezelfde ondernemers de dupe maken van de coronapandemie. Het is zaak om te gaan bekijken hoe we met het virus kunnen leven zodat ondernemers zich weer kunnen gaan richten op ondernemen”, zegt Margreet Drijvers van zelfstandigenorganisatie PZO.

Van onze redactie 29 november 2021

Mensen personeel groep

,,Dat getroffen ondernemers worden gesteund is niet meer dan normaal. Zij worden immers op last van de overheid beperkt om te ondernemen. Het is dan ook jammer dat het kabinet kiest voor beperkte steun en geen compensatie. Het kabinet gaat in ieder geval de NOW terugbrengen en de TVL verhogen zo is te lezen. Daarnaast wordt verder uitstel van belasting gegeven en is er extra aandacht voor de sectoren sport en cultuur".

Lees ook: Dit zijn sinds zondag de nieuwe coronamaatregelen

'Hoogste tijd voor een plan vanuit kabinet'

,,Tot op heden lijkt er voor zelfstandigen weinig aandacht in de vernieuwde steunpakketten. Opvallend is dat de Tozo niet wordt teruggebracht. Er is op dit moment weliswaar de vereenvoudigde Bbz, maar die is strenger dan de Tozo die we voorheen hadden. Bovendien is ook de TVL vaak onbereikbaar voor zelfstandigen doordat als voorwaarde wordt gesteld dat zij een aparte oprit moeten hebben voor hun onderneming”, laat Margreet Drijvers weten.

,,Voor alle ondernemers in Nederland is het zaak dat het kabinet gaat kijken naar de toekomst. Op welke manier kunnen we gaan leven met het virus? Je kunt namelijk niet keer op keer dezelfde ondernemers de dupe maken van deze coronapandemie. Uiteraard hebben veel ondernemers aanpassingen gedaan om te kunnen blijven ondernemen, maar niet altijd blijkt dat genoeg om sluiting te voorkomen. Daarom is het belangrijk om nu een plan te gaan maken hoe we dat de komende wintermaanden maar ook volgende jaren gaan aanpakken."

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws