Nieuws Maatregelen

Reissector probeert reislustige Nederlander toch alvast te laten boeken

Reisorganisaties hebben een gezamenlijke campagne gelanceerd om Nederlanders ondanks de coronapandemie te verleiden toch alvast een zomervakantie te boeken. Reisbranchevereniging ANVR wil de zorgen van de vakantiegangers wegnemen door te garanderen dat mensen hun geld terugkrijgen bij een annulering.

Redactie/ANP 24 maart 2021

Reis boeken zomer vakantie sector2

Rutte hoopt dat tegen de zomer meer mogelijk is met vakantiereizen. Foto: ANP

Ook worden klanten terug naar huis gebracht als het reisadvies op de locatie naar oranje of rood verandert, zo garandeert de ANVR.

,,Welke landen en bestemmingen komende zomer de grenzen openen, is voor niemand nog duidelijk. Aan welke maatregelen we ons moeten houden, is nog de vraag", zegt ANVR-directeur Frank Oostdam. Dinsdag werd bekend dat het kabinet volgende maand begint met een proef met vakantiereizen naar het buitenland. Het moet duidelijk maken onder welke voorwaarden mensen veilig en verantwoord kunnen reizen, aldus ANP.

Eerste proefreis naar resort op Rhodos

De proefreizen worden samen met de reissector georganiseerd. De eerste trip is een pakketreis op 12 april naar het Griekse eiland Rhodos. Reizigers mogen dan onder meer het resort niet verlaten en na afloop moeten ze in thuisquarantaine.

Lees er hier meer over: Sunweb en Transavia: proefreis naar Rhodos

Demissionair premier Mark Rutte kondigde dinsdagavond aan dat het negatief reisadvies wordt verlengd tot en met 15 mei. Alle niet-noodzakelijke reizen naar het buitenland worden tot die datum afgeraden. Rutte hoopt dat tegen de zomer meer mogelijk is met vakantiereizen en hoopt 'zo spoedig mogelijk' met een reisadvies te komen.

Reissector heeft 'geen greintje vet op botten'

Volgens de ANVR hebben reisbedrijven inmiddels geen 'greintje vet meer op de botten'. De sector ligt al ruim een jaar praktisch stil door de coronapandemie en wil meer steun van de overheid.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws