How-to Maatregelen

Onderwijs dicht tot en met 9 januari: tips thuiswerken met kinderen

De kinderen eerder dan de geplande kerstvakantie thuis én ze zeker tot en met 9 januari binnenhouden. Dat is de conclusie die ouders van jonge kinderen konden trekken na de persconferentie van afgelopen zaterdag. Maar hoe combineer je thuiswerken eigenlijk met kinderen?

Van onze redactie 17 januari 2021

Thuiswerken kinderen

Tot en met 9 januari dus.

Welke maatregelen zijn er ook alweer getroffen? Allereerst een vervroegde kerstvakantie voor het basis- en voortgezetonderwijs. Tot en met 9 januari zijn de scholen gesloten. Scholen zijn niet verplicht om in die week voorafgaand aan de eigenlijke kerstvakantie afstandsonderwijs te verzorgen. Ook de buitenschoolse opvang is dicht tot dezelfde datum en alleen voor noodopvang van kinderen in een kwetsbare positie en kinderen van wie minimaal één ouder een cruciaal beroep heeft, blijven de scholen wel open. Het uitgangspunt is dat het onderwijs op 10 januari 2022 weer open kan. Mocht fysiek onderwijs nog niet mogelijk zijn, dan zal er les op afstand gegeven moeten worden.

Voorlopig zitten ouders dus nog wel even thuis met de kinderen. We hebben daarom op deze pagina de meest uiteenlopende thuiswerktips verzameld - voor iedereen met én zonder kinderen - want we mogen of zo u wilt, móeten nog wel even.

Lees ook: Nederland in lockdown: dit zijn de coronamaatregelen, per 19 december

Eerst deze maar 'ns. Thuiswerken mét kinderen om je heen, voor wie niet tot een van de 'vitale beroepsgroepen' behoort zal dat in elk geval nog enkele weken aan de orde van de dag zijn. Maar ehhh... hoe doe je dat? Wij verzamelden deze vijf gouden tips die je helpen met thuiswerken met kinderen.

En dit heb je natuurlijk niet van ons, maar: Gerrard Street speelt in op thuiswerkers die te midden van jengelende kinderen, huisdieren en huisgenoten wel wat geluiddemping kunnen gebruiken. Lees hier over hun noise cancelling-koptelefoon 'Prince'. Weet: de modulaire koptelefoons van Gerrard Street worden niet verkocht, maar verstrekt in abonnementsvorm. Dat betekent dat gebruikers een bedrag per maand betalen, op het moment bijvoorbeeld 12,50 voor het nieuwste model. In ruil daarvoor krijgen ze een hoge kwaliteit koptelefoon waarvan alle onderdelen herbruikbaar zijn, inclusief gratis reparaties. En ja, we hebben 'm zelf intussen ook...

Studenten geven onderwijs aan huis

Voor wie graag 'in oplossingen denkt': studenten geven onderwijs aan huis om thuiswerkende ouders te ontlasten gedurende deze coronacrisis. Het kan met behulp studentenuitzendbureau Recruit a Student. Ondernemer Remco Beijer is de man achter de dienst en vertelt hier hoe het werkt.

Minstens zo interessant: psycholoog Thijs Launspach is stressexpert en auteur van het boek Fokking Druk. Hij verwondert zich in het AD over het moderne werken en geeft er iedere week tips voor meer geluk en minder stress in je werk. Thuiswerken voor wie dat zwaar valt, lees maar 'ns mee.

Lees ook: Lockdown-liveblog: Ondernemers verbijsterd over langetermijnplan corona, topdrukte bij groothandels

Een Schijf van Vijf voor thuiswerken...

Topondernemers als Marco Aarnink van Print.com, hoe kijken zij eigenlijk aan tegen thuiswerken? Tijdens de eerste coronagolf schreef hij er deze blog over, met de kennis van nu nog altijd interessant om (nog eens) te lezen.

Thuiswerken bijzonder efficiënt en productief - ook met kinderen om je heen? Sterker nog: zelfs gezond? Een Schijf van Vijf voor thuiswerken. Waarom ook niet: lees mee....

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws