How-to Maatregelen

Basisscholen dicht tot 8 februari: tips thuiswerken met kinderen

Gelezen: 'Je werkt niet thuis en je geeft geen thuisonderwijs. Je bent thuis vanwege een crisis en probeert te werken en helpt je kinderen bij afstandsonderwijs'. Dát is in elk geval zo tot 8 februari. De basisscholen en de kinderopvangcentra blijven dicht tot in elk geval die dag, heeft het demissionair kabinet zojuist bekendgemaakt.

Van onze redactie 17 januari 2021

Thuiswerken kinderen

Tot 8 februari dus.

'Je werkt niet thuis en je geeft geen thuisonderwijs. Je bent thuis vanwege een crisis en probeert te werken en helpt je kinderen bij afstandsonderwijs'. Precies. We hebben daarom op deze pagina de meest uiteenlopende thuiswerktips verzameld - voor iedereen met én zonder kinderen - want we mogen of zo u wilt, móeten nog wel even.

Eerst deze maar 'ns. Thuiswerken mét kinderen om je heen, voor wie niet tot een van de 'vitale beroepsgroepen' behoort zal dat in elk geval nog enkele weken aan de orde van de dag zijn. Maar ehhh... hoe doe je dat? Lees mee via deze link, wij verzamelden deze vijf gouden tips.

En dit heb je natuurlijk niet van ons, maar: Gerrard Street speelt in op thuiswerkers die te midden van jengelende kinderen, huisdieren en huisgenoten wel wat geluiddemping kunnen gebruiken. Lees hier over hun noise cancelling-koptelefoon 'Prince'. Weet: de modulaire koptelefoons van Gerrard Street worden niet verkocht, maar verstrekt in abonnementsvorm. Dat betekent dat gebruikers een bedrag per maand betalen, op het moment bijvoorbeeld 12,50 voor het nieuwste model. In ruil daarvoor krijgen ze een hoge kwaliteit koptelefoon waarvan alle onderdelen herbruikbaar zijn, inclusief gratis reparaties. En ja, we hebben 'm zelf intussen ook...

Tekst gaat onder foto verder.

Hulp met de kinderen voor thuiswerkende ouders

Studenten geven onderwijs aan huis

Voor wie graag 'in oplossingen denkt': studenten geven onderwijs aan huis om thuiswerkende ouders te ontlasten gedurende deze coronacrisis. Het kan met behulp studentenuitzendbureau Recruit a Student. Ondernemer Remco Beijer is de man achter de dienst en vertelt hier hoe het werkt.

Minstens zo interessant: psycholoog Thijs Launspach is stressexpert en auteur van het boek Fokking Druk. Hij verwondert zich in het AD over het moderne werken en geeft er iedere week tips voor meer geluk en minder stress in je werk. Thuiswerken voor wie dat zwaar valt, lees maar 'ns mee.

Een Schijf van Vijf voor thuiswerken...

Topondernemers als Marco Aarnink van Print.com, hoe kijken zij eigenlijk aan tegen thuiswerken? Tijdens de eerste coronagolf schreef hij er deze blog over, met de kennis van nu nog altijd interessant om (nog eens) te lezen.

Thuiswerken bijzonder efficiënt en productief - ook met kinderen om je heen? Sterker nog: zelfs gezond? Een Schijf van Vijf voor thuiswerken. Waarom ook niet: lees mee....

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.