Nieuws Maatregelen

Topman TUI over zomer 2021: 'Op 80 procent van normale aantal vluchten'

Reisconcern TUI is door het uitrollen van het coronavaccin in de meeste Europese landen hoopvol gestemd over het zomerseizoen van 2021, blijkt uit een reactie van topman Fritz Joussen.

Van onze redactie 3 januari 2021

KLM TUI Curacao vliegtuig

Reisconcern TUI verwacht 'een grotendeels normale zomer', zegt topman Fritz Joussen zaterdag in een interview met Rheinische Post. ,,Als we de bijzonder kwetsbare groepen hebben beschermd tegen besmetting, kunnen de restricties wereldwijd fors dalen". Joussen denkt dat veel mensen dit jaar meer aan vakanties zullen besteden door 'de vakantiedrang' en overgebleven reisvouchers uit 2020.

TUI denkt straks weer ongeveer 80 procent van het normale aantal vluchten aan te kunnen bieden. Volgens de topman wil TUI dit jaar ook weer gebruik maken van alle zestien cruiseschepen van de groep.

Lees ook: Jan Henne De Dijn koopt D-reizen: 'Zonder voucherbank overleeft reissector niet'

Toerisme in 2021: jaar van transitie

Hiermee wordt 2021 waarschijnlijk 'een jaar van transitie', mede omdat de eerste helft van het jaar naar verwachting nog erg mager zal uitpakken voor de reisbranche. Pas in 2022 wordt verwacht dat de toerismesector zich zal herstellen naar het niveau van het recordjaar 2019.

Joussen tekent daarbij aan dat bedrijven als TUI waarschijnlijk veel sneller herstel kunnen laten zien dan de reisbranche in het algemeen, waar de focus tevens ligt op de zakelijke reiziger. In het bedrijfsleven vinden veel vergadering en bijeenkomsten tegenwoordig online plaats via een videogesprek. Maar een vakantie-ervaring is in de ogen van Joussen niet zomaar te vervangen met een digitale oplossing.

Tekst gaat onder afbeelding verder.

Landelijke advertentiecampagnes zomervakanties direct begonnen

Corendon en Sunweb openden het nieuwe jaar direct met advertentiecampagnes in onder meer landelijke dagbladen als het AD, met het vizier op de zomervakanties. Subweb riep zelfs duidelijk op 'Boek je vakantie bij TUI' en speelde in woord en beeld in op het sentiment richting 'de duizenden harde werkers op de bestemmingen die ervoor zorgen dat jij een onvergetelijke vakantie hebt en die jou de mooiste herinneringen helpen creëren'.

Bij de oproep in de advertentie om 'je vakantie te boeken bij TUI' (daaronder: of bij D-reizen, Zoover, Corendon, Eliza was here of een andere vakantiespecialist) schrijft Sunweb geïnspireerd te zijn door de oproep van Burger King om ook te bestellen bij andere fastfood ketens.

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.