Nieuws Retail

Coronaproof shoppen in luxe ‘fashion SRV’ van kledingwinkel Oger

In tijden van corona is winkelen ondanks mondkapjes en spatschermen voor veel mensen een spannende exercitie. Voor wie de drukte liever mijdt heeft kledingwinkel Oger Fashion iets bedacht: de Drive-in Closet, een ‘fashion SRV’ waarin je je nieuwe garderobe pal voor de deur kunt aanschaffen.

Van onze redactie 8 december 2020

Oger drive in closet 2 1

De Drive-in Closet van Oger Fashion met voetbalanalist Ronald de Boer als eerste klant. Foto: Oger Fashion.

Het concept doet denken aan de rijdende supermarkt van weleer, de SRV-wagen. Alleen is de aloude 'levensmiddelenbus' ingeruild voor een chique, duurzame modetruck. De Drive-in Closet is een gezamenlijk idee van de luxe multi-brand retailer Oger Fashion en architect Robert Kolenik.

Veilig winkelen

Brand director van Oger Sander Lusink over de Drive-in Closet: ,,Bij een afspraak met de klant stylen we de Drive-in Closet helemaal in de smaak van de klant, met daarin al zijn maten en favoriete merken die bij ons in het systeem staan. Voor nieuwe klanten nemen we eerst een telefonisch interview af waarin we wensen, merken en maten bespreken. De Drive in Closet is vooral voor klanten die een nieuwe garderobe willen aanschaffen, maar die lang in de winkel staan nu te risicovol vinden.”

De eerste klant heeft zich al aangediend, in de persoon van voetbalanalist Ronald de Boer.

'Veiliger voor de coronarisicogroep'

De service is in heel Nederland beschikbaar. Alles geschiedt onder auspiciën van de Oger Personal Advisor. Deze 'persoonlijke adviseur' komt met de truck bij de klant om coronaproof zijn gepersonaliseerde garderobe door te passen. Plastic handschoenen, mondkapjes en handgel zijn aanwezig en de PA draagt een mondkapje.

Voor en na de drive-insessie wordt de kast compleet gedesinfecteerd. Lusink: ,,De meerwaarde zit hem vooral in de veiligheid. Wanneer mensen in de coronarisicogroep vallen is het des te veiliger comfortabel aan huis te winkelen. Natuurlijk kun je bij ons ook gewoon online winkelen, maar in de Drive in Closet kun je meteen passen waardoor je overmatig retourneren voorkomt.”

Lees ook: Coronacrisis? Action maakt 600 miljoen euro winst

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.