Nieuws Retail

Douglas sluit 500 winkels in Europa, gevolgen Nederland onduidelijk

De Duitse parfumerieketen Douglas sluit rond de 500 van zijn circa 2.400 winkels in Europa. Met name in Zuid-Europa gaat de keten snijden in het winkelbestand, maar het is volgens een woordvoerster niet uitgesloten dat ook in Nederland filialen verdwijnen.

REDACTIE/ANP 28 januari 2021

Laatste update: 28 januari 2021 09:51

Douglas parfumerie Lijnbaan Rotterdam

Een filiaal van Douglas in hartje Rotterdam. Foto: ANP

Het bedrijf maakt pas na het weekend bekend welke winkels gesloten worden. Eerst wil Douglas het eigen personeel inlichten. De keten zet de stap vanwege de verschuiving van een deel van zijn verkopen naar de webwinkel. Die gedragsverandering werd door de coronapandemie en maatregelen als lockdowns en winkelsluitingen afgelopen jaar versneld. In Zuid-Europa had Douglas door overnames ook relatief veel winkels en daardoor leveren die winkels niet allemaal genoeg op.

Door te snoeien in zijn winkelbestand wil Douglas tot 120 miljoen euro besparen. Het bedrijf verwacht dat een groot deel van de omzet behouden blijft omdat klanten naar de resterende winkels en de webshop van de keten zullen gaan. Voor de sluitingen en het vertrek van personeel zet Douglas eenmalig 94 miljoen euro opzij.

''Douglas verwacht dat een groot deel van de omzet behouden blijft omdat klanten naar de resterende winkels en de webshop zullen gaan''

2.400 Douglas-winkels in Europa

Douglas telt ruim 2.400 stores en een snel groeiend aantal online shops in 24 Europese landen. In het boekjaar 2017/18 behaalde het bedrijf een omzet van 3,3 miljard euro. De keten heeft een assortiment met circa 50.000 producten van meer dan 650 merken op het gebied van parfumerie, decoratieve cosmetica en huidverzorging, evenals voedingssupplementen en accessoires.

Lees ook: Sluiting winkels Douglas, maar ook opening flagshipstores

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.