Nieuws Retail

Aantal Nederlandse webshops groeit explosief: 30.000 in twee jaar tijd

Nederlanders openden in de voorbije twee jaar zo'n 30.000 nieuwe webshops. Daardoor zijn er nu in totaal bijna 80.000 online winkels, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het merendeel van die winkels wordt gerund door één persoon.

NU.nl 7 februari 2022

Webshop laptop winkelwagen

Ongeveer een kwart van de 80.000 winkels in ons land verkoopt kleding. Foto: Shutterstock

De verkopen via internet zitten al jaren in de lift, maar zijn door de coronapandemie nog een stuk harder toegenomen. Veel Nederlanders lijken hiervan te willen profiteren en openden daarom in de afgelopen twee jaar een webshop.

Zo kwamen er onder meer veel winkels bij die voeding of huis- en tuinartikelen verkopen. Ongeveer een kwart van de 80.000 winkels in ons land verkoopt kleding. Daarmee is het de grootste groep binnen de webshops, meldt NU.nl.

'In het eerste coronajaar stopten ruim 140.000 bedrijven, al dan niet door een faillissement. Afgelopen jaar daalde dat aantal tot minder dan 100.000'

Cijfers Centraal Bureau voor de Statistiek

Steeds groter aandeel startende ondernemers is vrouw

Uit de cijfers van het CBS komt ook naar voren dat er vorig jaar minder bedrijven zijn opgeheven dan in het jaar ervoor. In dat eerste coronajaar stopten ruim 140.000 bedrijven, al dan niet door een faillissement. Afgelopen jaar daalde dat aantal tot minder dan 100.000.

Vorige maand werd al duidelijk dat het aantal vrouwen dat een bedrijf startte, is gestegen in 2021. Vier op de tien startende ondernemers is een vrouw.

Lees ook: Ondernemingsplan schrijven voor een webshop? 5 tips

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws