Nieuws Thuiswerken

Choosewise verhuurt werkplekken in horeca aan thuiswerkers

Om de horeca te steunen en thuiswerkers en studenten een escape te bieden, verhuurt platform Choosewise tijdens de lockdown individuele (thuis)werkplekken in lokale horecagelegenheden.

Van onze redactie 4 januari 2022

Choose Wise Roos Zondervan Florien Smits team

Roos Zondervan (links) en Florien Smits bieden een flexibele werkplek dichtbij huis. Foto: Amber Naomi

Sinds de zomer verschijnen steeds meer onderzoeken over de negatieve effecten van thuiswerken. De mentale gezondheid gaat hard achteruit. Met name jongere generaties ervaren de negatieve effecten van lockdowns, zoals eenzaamheid, te weinig sociale interactie en een verstoorde werk-privébalans. Daar speelt Choosewise op in, vertellen de oprichters Roos Zondervan en Florien Smits. ,,We bieden hen een veilige, gezonde en flexibele oplossing dichtbij huis.”

Lees ook: Klaar voor het hybride werken?

De horeca is gesloten om te voorkomen dat men in groepen bij elkaar komt. Soms wel open voor afhaal, maar meer is niet mogelijk. ,,Wij maken op een andere manier gebruik van de vierkante meters door er individuele, veilige werkplekken van te maken”, vertelt Zondervan. ,,En natuurlijk zoeken we niet naar een maas in de wet. Door een toevoeging bij de KVK mogen horecalocaties hetzelfde als andere kantoor- en werkplekaanbieders.”

Thuiswerkplek dichtbij huis

Choosewise, het pay-per-minute boekingsplatform voor werkplekken van Zondervan en Smits, maakt van de nood een deugd. Tijdens deze derde lockdown kunnen thuiswerkers bij diverse horecazaken terecht om een uurtje of een (halve) dag te werken.

"Door een toevoeging bij de KVK mogen horecalocaties hetzelfde als andere kantoor- en werkplekaanbieders"

Roos Zondervan, medeoprichter Choosewise

,,Er zijn vanzelfsprekend een aantal spelregels waar we ons aan moeten houden", legt Smits uit. ,,Thuiswerkers boeken een werkplek en checken direct via de app in op één van de aangesloten en beschikbare locaties. Ook betaling verloopt via de app. De geboekte en te gebruiken werkplek dient voor de werker op loop- of fietsafstand te zijn. Zo willen we voorkomen dat men het openbaar vervoer of de auto pakt.”

Lees ook: Thuiswerken vanuit camper of oude schoolbus? Deze ondernemers doen het

De werkplekken zijn ingericht op individueel gebruik en hebben voldoende ruimte (minimaal anderhalve meter). Er is een beveiligd wifi-netwerk en er zijn voldoende stopcontacten. Koffie en thee zijn af te halen op de locatie en inbegrepen in de prijs. Er is geen bediening aanwezig. Medewerkers scannen enkel het coronabewijs en gebruikers scannen de QR-code van Choosewise op locatie om in en uit te checken.”

Thuiswerkers boeken een werkplek en checken direct in via de app van Choosewise. Foto: Amber Naomi

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws