Nieuws Thuiswerken

Thuiswerken vanuit een caravan: onderneming komt met mobiel kantoor aan huis

Kip Caravans wil met een nieuwe actie invulling geven aan het thuiswerken. De caravanbouwer uit het Drentse Hoogeveen biedt mensen die thuis weinig ruimte hebben of zich storen aan videovergadering van de huisgenoot een alternatief: een mobiel kantoor aan huis.

Sander Dekker en Jeroen Kelderman (DVHN) 22 oktober 2020

Kip Caravans original

Kip-medewerker Rutger Fransen bij zijn thuiswerk-caravan. Foto: Kip Caravans

Het idee ontstond toen aan het eind van het campingseizoen de kampeerwagens terugkwamen bij de verhuurder, schrijft het AD. De ruim tachtig sleurhutten waren de hele zomer onderweg geweest, toen de coronamaatregelen werden aangescherpt. Dus gold ook voor de mensen van Kip: werk zoveel mogelijk thuis.

„Toen we alle caravans terugkregen, knoopten we wat zaakjes aan elkaar”, zegt marketeer Peter Hagenus tegen Dagblad van het Noorden. „Wat als iemand geen ideale werkplek heeft, bijvoorbeeld? Thuis is het vaak rumoerig, helemaal als meerdere mensen thuis aan de slag zijn. Dus bedachten we deze oplossing voor een aantal collega’s: onze eigen caravans als werkplek.”

Lees ook: Conflict tussen leidinggevende en werknemer vaker op de loer door thuiswerken

Inmiddels hebben vier medewerkers een Kip-model op de oprit staan. Zo ook Rutger Fransen (27), die na een wereldreis bij zijn moeder is ingetrokken en een baan kreeg bij het bedrijf. Sinds een paar dagen werkt hij vanaf zijn caravanbankje als ontwerper mee aan allerlei innovaties van toekomstige uitvoeringen. „Ik ben feitelijk alleen een laptop met internet nodig, dat kan hier makkelijk. De wifi doet het hier goed. Ik hoef alleen maar in te loggen en heb van niemand meer last. En niemand van mij, trouwens.”

Het perfecte thuiskantoor

Qua werkplek is Fransen er zelfs op vooruit gegaan, vindt hij. „Het hefdak zorgt voor ventilatie en er komt veel zonlicht binnen. Ik heb nu zelfs een koelkast en een gaspitje, dat had mijn werkplek ‘hiernaast’ allemaal niet. Daarmee is het niet zo dat ik nu hierbinnen leef. Ik eet nog gewoon gezellig met mijn moeder elke avond.” En dat diner wordt door deze oplossing gezelliger, stelt Fransen. „Als je lang bij elkaar ‘op de lip’ zit, begin je je aan elkaar te storen. Nu doen we allebei weer ons eigen ding. Het werkt perfect.”

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.