Nieuws Toerisme

Moonback is live: het eerlijke antwoord op Booking.com

Een hotel boeken met een goed gevoel voor zowel de reiziger als de hotelier. De oprichters van 'de eerlijke boekingssite' Moonback hebben woord gehouden: binnen een jaar na hun geslaagde crowdfunding waarbij 2 miljoen euro werd opgehaald, is de boekingssite voor hotels live. Per 16 september.

Van onze redactie 16 september 2021

Moonback desktop mobile

Moonback is het antwoord op de manipulatieve praktijken, het monopolistisch gedrag en het uitknijpen van reizigers en hotels door de bestaande platformen en wil als eerlijk alternatief naast deze platformen bestaan. Op dit moment richt Moonback zich op citytrips in Europa waarbij Antwerpen de eerste stad is waar geboekt kan worden. Vanuit daar breidt het bedrijf uit naar andere steden. Binnenkort wordt de volgende stad bekendgemaakt.

'Eerlijkheid in plaats van manipulatie'

Eerlijk een hotel boeken is in elk aspect van de boekingssite doorgevoerd. 'Dit staat haaks op wat bestaande platformen doen om mensen maar zo snel mogelijk te laten boeken en zo hun winst nog verder op te schroeven. 'Nog maar 1 kamer over' komt vast bekend voor. Het meest zichtbare eerlijke onderdeel bij Moonback is de kaart met zoekresultaten met alle hotels. Dus geen resultatenlijst waarbij het voor de reiziger onduidelijk is waarom een hotel bovenaan staat. De hotels betalen allemaal dezelfde lage commissie bij een boeking via Moonback', stelt de startup in het persbericht. Ceo Niels Meijssen daarover: ,,Als je Moonback bezoekt, merk je pas hoe fijn het werkt en hoe irritant de andere boekingssites eigenlijk zijn met hun manipulerende praktijken."

Lees ook: Nieuwe boekingssite Moonback begint met citytrips in Antwerpen, dan rest van Europa

Het team van Moonback.

Voorgeschiedenis: van Beterboeken naar Moonback

In mei 2020 ging Moonback van start onder de naam Beterboeken na een LinkedIn-bericht van Niels over Booking.com: een bericht dat door meer dan 2,5 miljoen mensen werd bekeken. De kern: waarom staatssteun aanvragen als je vorig jaar nog miljarden hebt uitgekeerd aan aandeelhouders? Niet alleen Niels vond dit een schandalig gegeven, hij werd overladen met reacties en steunbetuigingen. In het najaar werd door het team het startkapitaal van 2 miljoen euro opgehaald met een crowdfundingcampagne en werd er gestart met de ontwikkeling van de boekingssite.

Niels Meijssen: Meest Inspirerende Ondernemer van het Jaar

In februari ontving Niels de award voor Meest Inspirerende Ondernemer van het Jaar, waarbij de meesten van de circa 15.000 stemmen op de van oorsprong startup strateeg werden uitgebracht. Onlangs was Niels nog te zien in de videoserie Broodje Verhaal in de keuken bij storytelling-expert Cor Hospes om te vertellen hoe en waarom hij zijn verhaal naar buiten brengt, je je netwerk laat groeien en wat crowdfunding voor een bedrijf kan betekenen.

Niels Meijssen met de MIO Award, als Meest Inspirerende Ondernemer van het Jaar. De prijs werd hem eerder dit jaar overhandigd in de brandstore van Neleman in Utrecht, van Derrick Neleman, de vorige winnaar van de verkiezing. Foto: Ruud Voest.

Lees ook: Meest Inspirerende Ondernemer van het Jaar: Niels Meijssen (Beterboeken/Moonback)

Moonback: start in Antwerpen

Antwerpen is dankzij de Antwerp Hotel Association en de gemeente Antwerpen de eerste stad die met Moonback samenwerkt. Voor de reiziger heeft Moonback een divers aanbod: van hotelketens als Lindner, Van der Valk en Crowne Plaza tot knusse boetiekhotels. Het is een van de topbestemmingen voor Nederlandse reizigers. In 2019 bezochten 1 miljoen Nederlanders deze stad. Dat is niet gek gezien alles wat de stad te bieden heeft. Een historische binnenstad, goede restaurants, bijzondere hotels, kunst, mode, musea, Antwerpen verveelt nooit. Niels: ,,Je bent net zo snel in Antwerpen als in veel andere Nederlandse steden, maar toch stap je echt een andere wereld binnen".

Antwerpen, de eerste stad waarvoor via Moonback geboekt kan worden.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws