Nieuws Toerisme

Sunweb laat reizen naar oranje gebied voortaan aan de klant

Klanten van Sunweb kunnen vanaf woensdag 4 augustus weer afreizen naar oranje gebieden. De touroperator heeft tot dusver het beleid geen reizen aan te bieden naar gebieden met de coronacode oranje, maar op verzoek van klanten kan dat binnenkort weer wel.

Nu.nl/Redactie 22 juli 2021

Sunweb reizen vakantie klant oranje gebied kleur code coronamaatregelen europa

Wie niet naar oranje gebied wil, maar al wel heeft geboekt bij Sunweb, kan de vakantie tot twee weken voor vertrek gratis annuleren. Foto: Shutterstock

Klanten willen heel graag toch vertrekken

Voor gebieden die een oranje kleurcode hebben gekregen, geldt het advies om er alleen naartoe te gaan als het dringend noodzakelijk is. Diverse regio's in Europa hebben de afgelopen tijd code oranje gekregen, waaronder Portugal, Cyprus en Spaanse eilanden. Sunweb voerde daarom sinds enkele weken geen reizen meer uit naar die bestemmingen. Per 4 augustus verandert dat.

Lees ook: Nederland donkerrood op coronakaart: slecht nieuws reisbranche

,,We merkten vorige week dat onze klanten toch heel graag willen vertrekken om van hun welverdiende vakantie te genieten", licht Sunweb-topman Mattijs ten Brink toe op Nu.nl. ,,Daarom willen we de keuze om op vakantie te gaan voortaan bij onze klanten neerleggen." Volgens Ten Brink wilde de helft van de klanten alsnog op vakantie, ondanks de gewijzigde kleurcodes.

Lees ook: Reis- en toeristenbureaus hebben handen vol aan vragen vakantiegangers

Sunweb helpt toerist bij positieve test op bestemming

Klanten die niet naar oranje gebieden willen reizen, maar al wel hebben geboekt kunnen hun vakantie tot twee weken voor vertrek gratis annuleren. Ze krijgen dan binnen veertien dagen hun geld terug. Ook kunnen ze besluiten de reis om te boeken.

Als de reizigers wel op vakantie gaan, belooft Sunweb te zorgen voor eventuele repatriëring. ,,Mochten onze klanten positief testen op hun bestemming, dan nemen wij de zorg op ons", aldus Ten Brink. ,,We regelen de quarantaine en nemen de kosten van het langere verblijf en de vlucht terug naar huis op ons."

Nederland kleurt donkerrood

Inmiddels kleurt Nederland zelf donkerrood op de Europese coronakaart. Dat is opnieuw slecht nieuws voor de reisbranche. De besmettingscijfers zijn zo hoog, dat na Groningen nu ook de volgende provincies naar de zwaarste categorie gaan: Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht, Noord-Brabant, Gelderland en Overijssel.

Lees hier wat dit voor gevolgen kan hebben voor vakantiegangers.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws