Nieuws Toerisme

Van lokale hype tot internationaal succes: hoe Danique met haar Tassie Europa ingaat

Danique Fennema startte 2,5 jaar geleden midden in de pandemie haar wandeltourbedrijf Tassie, vanuit de behoefte wandelend meer over steden te leren. Het concept sprak al snel leeftijdsgenoten aan en groeide uit tot een succes. Nu lanceert ze een app waarmee je on-demand tours kunt volgen in Europese hoofdsteden.

Van onze redactie 31 augustus 2023

Danique tassie

Danique Fennema biedt haar klanten een unieke wandeling met Tassie.

Op het hoogtepunt van de coronapandemie ontstond het idee voor Tassie bij Danique Fennema. Geïnspireerd door de groeiende populariteit van wandelen en wandeldates, zag ze een kans om steden te interactief te verkennen. Met Tassie kunnen mensen niet alleen feitjes ontdekken over verschillende stadsdelen, maar ook elkaar beter leren kennen. Fennema verzamelt daarbij informatie van lokale bronnen, waardoor de tours een authentiek karakter krijgen.

"Ik vind het een mooi streven om binnen vijf jaar 100.000 mensen aan het wandelen te krijgen"

Nieuwe mijlpaal: de Tassie-app

Na de lancering van Tassie in Amsterdam, verspreidde het enthousiasme zich als een lopend vuurtje dankzij mond-tot-mondreclame. Binnen korte tijd waren de tours in Amsterdam uitverkocht en breidde Fennema haar aanbod uit naar andere Nederlandse steden. Het eerste jaar van de lancering was een overweldigend succes, zelfs na de pandemie. Dit succes bracht Fennema ertoe om te overwegen of Tassie ook in het buitenland aantrekkelijk zou zijn.

Vorige week zette Danique Fennema een nieuwe mijlpaal met de lancering van de Tassie-applicatie. Deze app stelt gebruikers in staat om digitale stadstours te volgen in diverse internationale bestemmingen, waaronder Barcelona, New York, Londen en zelfs Kaapstad. Hiermee worden steden verkennen en leren nog toegankelijker, ongeacht de locatie.

Lees ook: Toerisme uit een Tassie: Danique scoort met unieke stadswandelingen

Van 10.000 naar 100.000 Tassies

De ambitie van Danique Fennema kent geen grenzen. Haar deelname aan het programma Dragon's Den getuigt van haar vastberadenheid om haar bedrijf naar nieuwe hoogten te brengen. Met de lancering van haar nieuwe app, 'Not a tourist app', wil ze een wereldwijde doelgroep bereiken en het idee verspreiden dat de wereld een gratis museum is.

Tot nu toe zijn er al ruim 10.000 Tassies verkocht en het doel voor 2024 is 20.000. Kijkend naar het streven moeten er over vijf jaar 100.000 Tassie afnemers op de teller staan. ,,Mijn tours worden zowel digitaal als fysieke vorm verkocht, dus ik vind het een mooi streven om binnen vijf jaar 100.000 mensen aan het wandelen te krijgen", besluit Fennema.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws