Nieuws Financiën

28 zaken in één groot gebouw

Straks heeft Hengelo een soort warenhuis en Doetinchem niet. Vandaag gaan de deuren van Shop Melange in Hengelo open. Liefst 28 ondernemers hebben hier (deels) hun producten gestald. Aan exploitant Rob Rosweide en zijn medewerkers de uitdaging om deze artikelen aan de man te brengen schrijft De Gelderlander.

Kay Scholten 30 maart 2016

De formule is eenvoudig: ondernemers die in het pand hun producten willen laten verkopen, betalen een bepaald bedrag per vierkante meter. Wordt er iets verkocht, dan gaat 90 procent naar henzelf en 10 procent naar Rosweide.

"In principe hoeft de verkopende partij niets te doen", legt Rosweide uit. "Wij vragen om productinformatie en moeten van alle artikelen genoeg weten."

Spilfunctie

Het gebouw van 650 vierkante meter krijgt na tien jaar weer een spilfunctie in het centrum van Hengelo. Vorig jaar werd de opening van het warenhuis nog uitgesteld. Shop Melange heeft nu meer zekerheid. Ook vanwege de inspanningen van de Hengelose Ondernemersvereniging (HOV). "Er zijn met 28 ondernemers afspraken gemaakt", zegt HOV-bestuurslid Tonnie Bergervoet. "Van nog niet iedere ondernemer zullen meteen producten te koop zijn, maar de basis is goed. Er is nog ruimte, al is er daarvoor ook al een aantal gegadigden. Sommigen willen eerst zien hoe het loopt. Laten we zeggen dat dat echt Achterhoeks is."

Rosweide is nog op zoek naar een verkoper van hobbyartikelen en maakt zich hard voor een schoen- of sieradenmaker.

De afgelopen weken hebben vooral de afwerking en inrichting van het pand hem beziggehouden. "Die inrichting kan in een dag helemaal veranderen."

Bergervoet hoopt dat de Hengeloërs regelmatig het warenhuis binnenstappen. "Wij hebben de ondernemers verzocht snel te wisselen van producten. Dat houdt het spannend voor de bezoekers."

Vandaag is Shop Melange om twee uur officieel geopend.