Nieuws Financiën
4 keer ondernemen op z'n Scheringa's
Oud-DSB-directeur Dirk Scheringa gaat de beurs weer op. Dit keer met zijn bedrijf CS Factoring. Tijdens Van Liempt Live op RTL Z doet Scheringa uit de doeken wat hij heeft geleerd van het faillissement van de DSB Bank.

Vrij vertaald halen wij uit het interview met Paul van Liempt het volgende:
Als je van niets iets opbouwt krijg je van andere ondernemers de gunfactor Verkoop de concurrent een succesvol product? Verkoop het zelf dan ook, alleen dan op een slimmere manier Na een faillissement, moet je alles achter je laten en met een schone lei beginnen Blijf altijd een ondernemerMeer over deze lessen in de onderstaande video
%VIDEOWIDGET%
Hij was de zoon van een kaasmaker, werd directeur van de DSB Bank, had zijn eigen voetbalclub en zelfs eigen museum. Alles leek van een leien dak te gaan, maar dat veranderde snel toen in 2009 de DSB Bank failliet werd verklaard. Van succesvolle zakenman ging Dirk Scheringa razendsnel naar omstreden bankdirecteur.
Tijdens het faillissement van de DSB Bank in 2009 raakten 400.000 spaarders hun geld kwijt. Daarnaast verloren 1800 mensen hun baan. De gevolgen van het faillissement zijn nu, in 2016, zeer overzichtelijk. Alle spaarders, ook de 8000 met meer dan een ton op de rekening, hebben hun geld teruggekregen. Ook 500 leveranciers van spullen, van kantoorartikelen tot broodjes, hebben al hun geld terug. Daarnaast zijn de 22.000 klanten met verzekering die te veel provisie hebben betaald, gecompenseerd.
De enige schuld die de bank nu nog open heeft staan is een tegoed van 3,6 miljard euro bij diverse banken. De verwachting is dat ook zij dit bedrag helemaal of grotendeels terugkrijgen.
Lees ook:Dirk Scheringa gaat naar de beursDirk Scheringa is terug... Maar kijk uit!