Nieuws Financiën

400 miljoen extra voor MKB en groot zakelijke ondernemers

Goed nieuws voor MKB-ondernemers en groot zakelijk ondernemers die willen investeren. DLL en de Rabobank hebben 400 miljoen euro extra beschikbaar gekregen van de Europese Investeringsbank (EIB).

De Ondernemer 8 juli 2016

Rekenmachine 1065 1

De EIB wil met het vrijgekomen geld ondersteuning bieden aan het herstel van het bedrijfsleven in Nederland en de rest van Europa. Ondernemers die behoefte hebben aan bancair krediet of lease en aan de criteria voldoen, kunnen profiteren van een rentekorting tot 0,9 procent. Afgelopen week kwamen er ook al 100 miljoen aan EIB-gelden beschikbaar voor de Rabobank, bedoeld voor investeringen met positieve impact.

VoorwaardenBedrijven met minder dan 3000 medewerkers in dienst komen in aanmerking voor de kortingsregeling. De totale investing mag niet meer dan 25 miljoen euro bedragen.

Zowel de Rabobank als DLL laten weten dat het MKB het steuntje in de rug goed kunnen gebruiken. “Met deze extra steun stimuleren we ondernemers om te investeren in een gezond bedrijf en daarmee in een gezonde Nederlandse economie”, aldus Jan van Nieuwenhuizen, lid raad van bestuur van de Rabobank.