Nieuws Financiën

Aanleg en ontsluiting bedrijventerrein Souburg 2 gestart

Het werk voor aanleg en ontsluiting van bedrijventerrein Souburg 2 en ontsluiting van de toekomstige Marinierskazerne in Zeeland is woensdag begonnen. Dat weet de PZC.

Van onze redactie 8 september 2016

Wegwerkzaamheden bord

Alle bomen, struiken en ander groen tussen afrit Ritthem en de spoorlijn aan de oostkant van de huidige Oude Veerweg worden de komende weken verwijderd. Delta verwijdert en verlegt daarna kabels en leidingen, zodat er een metershoge berg grond ten zuiden van het laatste stukje Rijksweg A58 verrijst. De grond is bedoeld voor het perceel waarop het bedrijventerrein moet komen.

Slechte bodem

De bodem tussen de rijksweg en de buitenhaven is zo slecht dat de grond eerst zo'n twee jaar lang moet inzakken vóór er nieuwe wegen en gebouwen op kunnen komen, zo meldt het college van burgemeester en wethouders van Vlissingen.

Rotonde

Het college heeft na langdurig overleg overeenstemming met het ministerie van defensie bereikt over de nieuwe rotonde, die over enkele jaren voor de verkeersafwikkeling naar het nieuwe bedrijventerrein, de Kenniswerf en de kazerne moet zorgen. Overigens duurt het nog drie, vier jaar voor de werken zijn afgerond.