Nieuws Financiën

Ab InBev slokt Kwak-bier van familiebedrijf op

De Belgische speciaalbieren Kwak en Tripel Karmeliet komen in handen van AB InBev, dat schrijft de Volkskrant. De Belgisch-Braziliaanse biergigant maakte donderdag bekend bierbrouwer Bosteels, die de biertjes maakt, over te nemen. Met de overname van het familiebedrijf, waarmee 200 miljoen euro gemoeid zou zijn, wil AB InBev zich versterken op de groeiende markt van speciaalbieren.

Dion Mebius 9 september 2016

In tegenstelling tot de pilsbieren zit er in de verkoop van speciaalbieren als die van Bosteels nog wel groei. De afgelopen drie jaar steeg de productie van de brouwerij met bijna 50 procent en groeide de populariteit van haar belangrijkste merken Kwak en Tripel Karmeliet in Nederland en België jaarlijks met 20 tot 30 procent. De bedoeling is dat de speciaalbieren na de overname door AB InBev nog meer dan voorheen in het buitenland zullen worden verkocht, zodat deze groei uitgebouwd kan worden.

7 generaties in de familieBrouwerij Bosteels is opgericht in 1791 en wordt al zeven generaties lang door de familie Bosteels bestierd. Eigenaar Antoine Bosteels is desondanks zeer tevreden met 'de kans om de merken van Bosteels over te dragen aan een Belgische brouwerij', zo laat hij in een verklaring optekenen. 'Bovendien is deze overname volledig in overeenstemming met de 'waarden' van ons familiebedrijf, namelijk het respect voor de traditionele recepten op basis waarvan onze fantastische bieren zullen blijven worden gebrouwen, de grote aandacht voor kwaliteit en de liefde voor het vakmanschap.'

Lees verder in de Volkskrant