Nieuws Financiën

Afvalbak blijft favoriet

Guido van der Heijden 6 januari 2016

Afvalbakfavorietvuurwerkvandaal1065

De Zeeuws-Vlaamse gemeenten zijn ongeveer net zoveel geld kwijt aan vuurwerkschade als vorig jaar, schrijft de PZC woensdag.

Vooral prullenbakken waren het slachtoffer. Terneuzen mag zo'n dertig exemplaren vervangen à 357 euro. Toch valt de schade mee, aangezien er tijdens de jaarwisseling 2012-1013 nog 78 bakken opgeblazen werden. Terneuzen heeft de laatste twee jaar een nieuw systeem ingevoerd waardoor afvalbakken gemakkelijker verwijderd kunnen worden.

Behalve prullenbakken sneuvelden in Terneuzen ook verkeersborden en abri's. In totaal bedraagt er de schade dit jaar zo'n 17.500 euro. Bijna tweeduizend meer dan vorig jaar.

Hulst is ongeveer vierduizend euro kwijt voor zeven nieuwe prullenbakken, schade aan een bushokje en een container voor plastic afval. Vorig jaar bedroeg de schade zo'n vijfduizend euro.

De gemeente Sluis moet tussen de tien en vijftien afvalbakken vervangen. De vuurwerkschade bedraagt hier, net als vorig jaar, tussen de vier- en zesduizend euro. In vorige jaren werden in Sluis ook verkeersborden vernield. Dat was deze jaarwisseling niet het geval.