Nieuws Financiën

Almelose kapsalon nu ook in Monaco

Op dit moment drijven Eduard Meijerink en z'n zakenpartner Kylie Jones een kapsalon in Almelo. Velvet Monkey, aan de Wierdensestraat. Maar ze slaan hun vleugels uit. Hun salon opent een extra vestiging. Niet in de stad aan de Aa, maar in Monaco, het vorstendom aan de Middellandse Zee.

Arjan te Bogt | Foto: Lars Smook 27 juni 2016

De wereld der rijken heeft zo z'n eigen gewoontes en gebruiken. Eduard Meijerink (29), geboren in Rijssen en Kylie Jones (28), afkomstig uit Hardenberg hebben daar allang en breed kennis mee gemaakt. En hoe: voor het doen van een knipbeurt even op en neer vliegen naar Monaco...

Hoewel Meijerink zich nog een 'boerenkinkel uit Rijssen' noemt is het duidelijk dat ze de regio zijn ontgroeid. Mede daarom slaat het duo de vleugels uit. Velvet Monkey neemt binnenkort een prominent plekje in aan de 39 Avenue Princesse Grace in het vorstendom Monaco. Om bekende zakenvrouwen te stylen en vrouwen van Formule 1-coureurs van een perfecte coupe voor de Grand Prix te voorzien. In november komt niemand minder dan prins Albert het centrum waarin het Overijsselse duo 80 vierkante meter tot z'n beschikking heeft, feestelijk openen.

ToevalDe uitbreiding is per toeval tot stand gekomen. "Bizar eigenlijk", zegt Meijerink, "wij hadden in de salon in Almelo op een gegeven moment een zakenvrouw uit Monaco. Die was tevreden en nam een kaartje mee. Krijgen we vijf weken later een mailtje. Ze had uitgroei en wilde dat wij dat kwamen bijwerken. Het maakte haar niet uit dat we ervoor naar Monaco moesten komen..."

Zo kwam het balletje aan het rollen. De zakenvrouw vertelde als een ware ambassadrice over haar nieuwe kappers en binnen no-time gingen Meijerink en Jones eens in de vijf weken voor een dag naar Monaco om haar en ander zakenvrouwen te knippen.

MemberclubDe 24 uurstripjes naar Monaco bleken een gouden zet. Via de klanten in Monaco werden ze gevraagd voor een nieuwe luxueuze memberclub in de dwergstaat, waarin ruimte is voor cultuur, health en beauty. Hoewel ze pas sinds 2013 een eigen zaak runnen, besloten ze het avontuur aan te gaan.

En zo zijn ze vanaf september iedere maand vier dagen achtereen in Monaco. Om zelf vaste klanten te knippen, maar ook om hun personeel de werkwijze tot in de puntjes bij te brengen. "We verkopen zelfvertrouwen en een imago", geeft Meijerink aan.

Beste kapsalonTwentse bescheidenheid is het stylistenduo vreemd. Meijerink en Jones vinden dat ze goed zijn in wat ze doen en steken dat niet onder stoelen of banken. Afgelopen jaar wonnen ze de prijs voor beste kapsalon van Nederland.

Ruim drie jaar geleden begonnen ze in Twente, met een kapsalon anders dan die van anderen. Zeggen ze zelf. "We hadden het idee dat alles hier heel Twents was en eigenlijk nog is. Dat de kapper doet wat van hem of haar gevraagd wordt, meer niet. En als het niet helemaal lukt, is er over zes weken weer een kans." In hun ogen moet het anders. "De klant wil gezien en gehoord worden. Wij zijn de experts, geven aan wat mooi staat, wat bij iemand past. Als een klant een bepaalde coupe wil, en we vinden die zelf niet mooi, dan maken we het niet. Wat we doen is geen truc. Het komt uit het hart."

StylistenWat ze over zichzelf zeggen, is tegelijkertijd ook kritiek richting collega's, erkennen Meijerink en Jones. "Maar wij spiegelen ons niet aan de kappersbranche", geeft Meijerink aan. "Aan het woord kapper heb ik ook een hekel. We zijn stylisten." Jones begrijpt die kritiek die hun houding ook oplevert. "Er zullen kappers zijn die dit lezen en denken: wat een blaaskaken. Anderen vinden het daarentegen weer heel gaaf wat we doen en snappen ons wel."

Ze hebben het volste vertrouwen in hun buitenlandse avontuur. Want een avontuur is het. Meijerink: "Je weet niet altijd hoe dingen lopen." Jones, aanvullend: "Als we denken dat we iets niet kunnen, dan doen we het niet. Is het avontuur in Monaco spannend? Ja. Maar we hebben er vertrouwen in dat we het kunnen. Voor 600 procent!"