Nieuws Bedrijfsoverdracht

Atilla Aytekin's Azerion neemt Duits gameplatform over

Het succesverhaal duurt voort: gamebedrijf Azerion neemt de Duitse game-uitgever Whow Games over. Azerion-oprichters Atilla Aytekin en Umut Akpinar voegen daarmee tweehonderd games toe aan hun game-imperium met 16.000 browser-spelletjes.

Van onze redactie 25 juni 2021

Atilla Aytekin Azerion Facebook Google

Azerion-oprichter Atilla Aytekin.

Azerion is het sprookje dat Atilla Aytekin leeft, het jongensboek dat hij schreef: Atilla's Dutch Dream. Omdat vanuit diepe dalen toppen het hoogst zijn, begint dat sprookje in bange tijden, schreven wij eerder in dit artikel.

Na een faillissement met zijn eerste bedrijf Atra begon Aytekin samen met Umut Akpinar softwarebedrijf Triodor, met al snel 400 man in dienst en van daaruit in 2015 Azerion. Het ecosysteem dat inmiddels honderden miljoenen gebruikers, uitgevers en adverteerders verbindt, klopt als de kosmos. Het is hoe (exponentiële) groei werkt in dit transformatietijdperk. ,,We wilden zonder extern geld in de gaming beginnen. We hadden een platform voor ogen waarop vele partners waarde toevoegen en groeien." Als je springt, moet je achter je durven loslaten en daarom begon Azerion 'totaal nieuw, als een start-up'.

Lees ook: Gamegigant Azerion wordt mede-eigenaar van Fortuna Sittard

Zijn durf, aanpak en bedrijfsvoering leverde vorig jaar Aytekin de Phoenix Award op (foto onder) ,,Faillissement is een smet. Je leert ervan, maar het doet wat met je. Toen ik failliet ging heeft het mij twee jaar gekost om weer op te staan. Maar ik ben er een betere ondernemer van geworden. Vroeger wilde ik veel te snel veel te groot worden. Het motto was 'the sky has no limit'. Nou, dan weet je dat je kapot gaat. Nu zijn we meer in balans."

Omzet Azerion vorig jaar: 250 miljoen

Azerion draaide vorig jaar 250 miljoen euro omzet uit advertenties (onder andere via dochter Improve Digital) en in-app-aankopen. In mei werd bekend dat de gamegigant mede-eigenaar van de eredivisie-voetbalclub Fortuna Sittard wordt.

De overnameprijs van het in Hamburg gevestigde Whow wordt niet gedeeld. Het zes jaar oude bedrijf (80 medewerkers) boekte vorig jaar een omzet van 40 miljoen euro. Om overnames te kunnen doen haalde Azerion in april 200 miljoen op. Het bedrijf uit Schiphol-Rijk groeit met de overname naar bijna 1000 medewerkers.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws